Såning af bønner, ærter, salat, forårsløg, basilikum

Såning af bønner, ærter, salat, forårsløg, basilikum

Hvor er jorden fin at arbejde i lige nu. Lun, lækker og dejlig fugtig. Det er en ren fryd.

I dag blev der sået endnu et  af de afhøstede løgbede til. Denne gang med buskbønner af mange forskellige slags og både gule, grønne, lilla og spættede. De blev sået i den dejligste løse og lækre jord, hvor jeg bare lige vandede en gang i de dybe riller, inden jeg såede bønnerne. Nu håber jeg, at de spirer rigtig fint.

Såriller blev vandet lige før frokost og sået efter frokost, så vandet nåede at trænge godt ned.
Sårillerne til bønnerne blev vandet lige før frokost og sået efter frokost, så bønnerne blev lagt i fugtig jord og ikke i pladder.
Så er bønnerne sået og rillerne dækkes til.
Så er bønnerne sået og dækket til med fugtig og let komprimeret jord, så frøene fik god jordkontakt – og til sidst blev der revet løs jord hen over.

Den sidste bid af ærtebedet blev i dag sået til med to hold sukkerærter og et hold marværter. Jorden var så fugtig i det bed, at jeg såede ærter uden at vande først. Håber at de når at sætte et hold ærter, uden at de ødelægges af meldug, som tit angriber ærter i efteråret.

I dag har jeg også sået flere hold frø til forkultivering. Jeg har lige nu masser af basilikum i drivtunnelen, men har erfaring for, at det bliver lidt »træt« i sensommeren, hvor jeg skal bruge en masse til tomatsauce på glas. Derfor her jeg sået et nyt hold i potter i dag.

Jeg har også sået et hold forårsløg, som jeg håber kan nå at give forårsløg i efteråret. Jeg har ikke prøvet at så og dyrke dem på det her tidspunkt, så det er forsøg ud i det blå. Men de må da kunne spire hurtigt inde i drivtunnelen.

I går såede jeg et hold blomkål, sommerhvidkål og spidskål. Så må jeg se, hvad der bliver plads til, når de er klar til at plante ud. I de to rootrainere blev der også lige plads til at så lidt kinakål, som egentlig først skal sås sidst i juli-først i august, men hvorfor ikke afprøve at så lidt før?

For nogle dage siden såede jeg nogle rækker salat direkte, men jeg har ret dårlige erfaringer med at få især Little Gem til at spire i højsommeren. Så i dag såede jeg en pluggbox til med Little Gem, mormorsalat (den hedder noget andet korrekt), de to raddicioer Rossa dei Treviso og Palla Rossa samt Puntarelle di Galatina. Pluggboxen har jeg sat i køleskabet, så salatfrøene kan spire under kølige forhold. Om de andre tre sorter kan lide kulde, ved jeg faktisk ikke, men de kommer jo ud i varmen om en uges tid, når jeg forventer at salatfrøene har brudt spirehvilen.

Så er pluggboxen med salat sat i køleskabet.
Så er pluggboxen med salat sat i køleskabet.

 

 

 

 

2 thoughts on “Såning af bønner, ærter, salat, forårsløg, basilikum

 1. Hejsa ?

  Ville bare lige hører om hvad der kan komme i jorden nu uden at dø over vinteren?? På forhånd tak.
  Mvh MIa

  1. Du kan så asiatiske bladgrønsager. Her kan en del tåle frostgrader, og hvis du dækker dem med fiberdug, når det er frostvejr, så kan du høste af dem i vintermånederne, hvis vi får en mild vinter. Hvis du et sted kan købe grønkål til udplantning er det også en mulighed. Vinterportulak og vårsalat overlever også vinteren og kan høstes i det tidlige forår.

   Se min artikel Sådan dyrker du asiatiske bladgrønsager på Haveselskabets hjemmeside:
   https://haveselskabet.dk/saadan-dyrker-du-asiatiske-bladgroensager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere