Vinterbroccoli og opbinding

Vinterbroccoli og opbinding

Tomatplanterne på friland er ryddet og pælene fra tomatbedene har holdt flyttedag over i bedet med rosenkål og bedet med vinterbroccoli, og alle de høje kål er blevet bundet fast. Hvis vi får sne i løbet af vinteren er der risiko for, at de ender under sneen, hvis de ikke er bundet op.

Mine vinterbroccoli er ikke helt så høje og store som sidste år, men jeg har også valgt at så dem 14 dage senere end sidste år. De blev i år sået 30.maj og plantet ud 22. juli. Det har dog ikke givet en mere kompakt vækst, som jeg havde håbet på – de står stadig på høje stængler og nogle af stænglerne har lagt sig hen ad jorden, og ikke alle kunne bindes helt op, men det betyder ikke noget. Opbinding er helt nødvendigt for vinterbroccoli her inden vinteren, så de ikke skades af storm og snedækkede.

Vinterbroccoli i december
De høje kålstængler er nu bundet fast til hver sin pæl. De vokser mere til forår og skal nok have en snor mere til den tid.

Tidlige og sene sorter af vinterbroccoli

Sidste år høstede jeg de første i februar, men med senere såning bliver det nok først i marts/april, og det er fint nok, for hoveder dannet tidligt kan gå til ved frost og ikke mindst barfrost.

Vinterbroccoli 8. februar 2022
Bedet med vinterbroccoli den 8. februar i år.
Vinterbroccoli 8. februar 2022
Jeg høstede de første vinterbroccoli allerede den 8. februar. Normalt er det først engang i marts.

 

Jeg har både tidlige og sene sorter – den tidligste er Early Purple Sprouting, en lidt senere Purple Sprouting og den sene er Cardinal. Jeg har i år en ny sort i år fra det økologiske frøfirma Sativa – der står blot Sprossenbrokkoli på frøposen. Cardinal kan jeg nok ikke skaffe mere efter Brexit, og det er rigtig ærgerligt. De to andre er lette at finde i danske frøfirmaer.

Forhåbentlig får vi en mild vinter, for vinterbroccoli kan gå til i en streng vinter, men de senere år har mine overlevet rigtig fint og givet mange små broccolihoveder. Med stadig mildere vintre bliver det lettere at få et godt udbytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere