Efterårsgrønsager

Efterårsgrønsager

 

Gulerødder i november
Sommergulerødder Nantes sået 12. juni.

Gulerødder

Gulerødderne nærmest glødede i solskinnet i dag. Sommergulerødderne er blevet pænt store, selv om de først blev sået 12. juni – vintergulerødderne i den anden halvdel af bedet er også blevet store..Gulerødder sået 2. juli har også nået en pæn størrelse, både sommer- og vintergulerødder.

Det var ikke meningen, at gulerødderne skulle sås så sent. Jeg havde sået midt i april, inden jeg skulle hofteopereres sidst i april, men de spirede meget dårligt, og det var fysisk umuligt for mig at luge og tynde gulerødder i maj. I juni hakkede jeg hele molevitten omkuld og såede et nyt hold lige efter et regnvejr, De spirede helt fint og voksede hurtigt til. Jeg vandede lidt i starten, da der ikke kom regn, men ellers har de klaret en varm og tør sommer uden vanding.

Rosenkål

Efterårsrosenkålene er blevet pænt store nu, og vi nyder igen at spise masser af rosenkål. Vinterrosenkålene er ikke så store endnu, så i går fik rosenkålsbedet en gang hønsemøg og et lag græsklip fra sidste slåning af græsstierne. Planterne skal jo sætte rosenkål hele vinteren, og de er i år sammen med de andre vinterkål dyrket på den dårligste bedrække, hvor birketræerne tager både næring og vand..

Efterårsrosenkål
Forrest store efterårsrosenkål af sorten Marte. Bagved de endnu små vinterrosenkål.

 

 

 

 

Porrer

I dag høstede jeg porrer for første gang i år, og de ser rigtig fine ud. De yderste blade er lidt angrebet af porrerust, så de kommer i skraldespanden med restaffald, Den grove del af porretoppen bliver snittet til hønsene, mens vi spiser porreskaft og de inderste fine blade. Jeg beholder nettet over porrerne, da jeg ikke ved, om løgminerfluen er inaktiv med æglægning nu.

Mine porrer er sået 14.april og plantet ud 31. maj under bionet. De er blevet jorddækket og bedet på 6 m2 har fået en spand hønsemøg (uden halm).

Porrer i novmber
Efterårssorten Philomene. Den er dyrket i blokke. Her to blokke med henholdsvis 3 og 2 porrer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere