Peberfrugt Corno di Toro Giallo

Peberfrugt Corno di Toro Giallo

Det er mange år siden, at jeg har dyrket peberfrugter -borset fra en række af sorten California Wonder på friland sidste år.

I år har jeg plads i drivtunnelen og forsøger mig med flere slags peberfrugt. Jeg synes godt om den tidlige snackpeber Lipstick og Pantos, som har meget store og søde frugter,  De er begge aflange, Jeg har to med den klassiske peberfrugtfacon nemlig California Wonder og en rigtig godt sort, hvor jeg tog kerner fra en købt stor, tung og tykvægget rød peberfrugt. De smager alle rigtig dejligt – bedst nok Pantos.

Men nu er den gule Corno di Toro Giallo endelig moden. Den er meget stor, tung, sød og tykvægget. Der er 6 store frugter på den ene plante.

Den vejer 200 g og er 20 cm lang.
Den vejer 200 g og er 20 cm lang.

Mine peberplanter vokser i jorden i drivtunnelen, og jeg har sikkert ikke fået gødet dem nok løbende, så jeg er ikke sikker på, at der når at komme flere frugter efter det her første hold. Det gælder alle mine peberplanter, men dog er der på nogle af de andre sorter små frugter på vej, og der er blomster. Planterne har også stået i for megen skygge fra store tomatplanter. Så næste år skal de stå i et område med mere sol, og de skal passes bedre med gødning. Mere sol vil forhåbentlig også løse problemet med angreb af gråskimmel, som har givet mistede frugter, grene og endda en hel plante. Næste sommer bliver forhåbentlig  også mere varm, solrig og mindre våd. Sommeren har ikke været den bedste til peberfrugter.

Men lige nu nyder jeg mine gule Kohorn. Både at se på dem og spise dem.

Det er en ret høj plante - her er 6 frugter på.
Det er en ret høj plante – her er 6 frugter på.
De er da flotte, og det er ikke en F1, men en gammel italiensk frøfast sort.
De er da flotte, og det er ikke en F1, men en gammel italiensk frøfast sort.
Dejlig tykvægget peberfrugt - det forklarer de 200 g.
Dejlig tykvægget peberfrugt – det forklarer de 200 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere