Aubergine og peberfrugt

Aubergine og peberfrugt

I år har jeg satset på at dyrke peberfrugter og auberginer i min drivtunnel. Jeg har ikke nogen videre erfaring med det. Sidste år havde jeg rimelig succes med at dyrke nogle få peberfrugter på friland og en enkelt aubergine i en potte.

Jeg var helt sikker på, at i en drivtunnel ville det blive det store eventyr med auberginer og peberfrugter. Men helt sådan er det ikke gået. Selvfølgelig min skyld – jeg har ikke helt været klar over, at de skal have mere lys end jeg har givet dem ved at placere dem i mindre områder mellem høje tomater. Jeg kan se, at de trives bedst, hvor de får mest lys. I hvert fald peberfrugterne. Auberginerne kan jeg ikke rigtig tyde  – de trives ikke særligt godt. Men måske tager de revanche her sidst på sæsonen. Det gjorde planten i potten sidste år.

I dag besluttede jeg, at nu skulle de fleste af auberginerne høstes, så planterne kunne nå at sætte et nyt hold – håber jeg. Det blev ikke den store høst, men nok til at lave Ratatouille udelukkende med egne grønsager.

Den hvide burde være mere rosa - sorten hedder Rosa Bianca. De tre mørke er Moneymaker og den lysere Long Purple.
Den hvide burde være mere rosa – sorten hedder Rosa Bianca. De tre mørke er Moneymaker og den lysere Long Purple.

Jeg har lidt mere held med peberfrugterne – bortset fra at nogle planter er gået til af gråskimmel. Sidste år dyrkede jeg California Wonder på friland. Den dyrker jeg også i år og en enkelt plante har 4 store røde peberfrugter nu. De første modne peberfrugter var på sorten Lipstick, som også giver mange fine frugter, som har en god smag.

I dag høstede jeg en Lipstick, en Panthos og en fra et wild card, hvor frøene er taget fra en købt peberfrugt. Det blev måske lidt overraskende en meget sund plante, som har sat 6 store peberfrugter, som dog ikke er helt så store som moderfrugten, men den er dejlig tykvæget, og netop det var grunden til, at jeg tog frø fra den. Panthos og Lipstick vinder dog over den i sødme, mens de alle tre er sprøde og saftige.

Høst til at lave Ratatouille. Der kom også en håndfuld rødløg og et par fed hvidløg i.
Høst til at lave Ratatouille. Der kom også en håndfuld rødløg og et par fed hvidløg i.
Fra venstre Lipstick, Panthos og den ukendte sort fra købefrugt.
Fra venstre Lipstick, Panthos og den ukendte sort fra købefrugt.

Der var dog en aubergine, som jeg ikke høstede frugter fra i dag. Det er sorten White Eggs, som har små hvide auberginer, som er meget fine, men jeg ved ikke helt, hvilken anvendelse der er bedst til de små fine hvide auberginer.

Aubergine White Eggs. Den navngivning er da indlysende.
Aubergine White Eggs. Den navngivning er da indlysende.

2 thoughts on “Aubergine og peberfrugt

  1. Nej hvor er de hvide auberginer dog kønne. Min plante (ental) blomstrer stadig som en gal. Jeg håber på at få frugter, de senere år har jeg haft flere planter og kun én frugt. Til gengæld har jeg milliner af bønner i år – og kål- – noget helt nyt for mig 🙂 Jeg håber, det bliver en lang, lun eftersommer med masser af auberginer og peberfrugter på dine planter.

    1. Ja. vi håber på lidt lunt vejr i september. Sidste år fik jeg 3 auberginer sidst på sæsonen. Jeg har også lige høstet en ordentlig portion grønne bønner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere