Sidste såning af kål- og salatplanter

Sidste såning af kål- og salatplanter

Hvor er det dejligt, at solen skinner igen og fantastisk med endnu en dag med tørvejr. I formiddags nød jeg at stå i solen og så endnu et hold kål- og salatplanter, som jeg håber kan overvintre og give tidlige afgrøder.

Så er der gjort klar til at fylde såjord i rootrainere og så frø-
Så er der gjort klar til at fylde såjord i rootrainere og så frø-

Jeg må indrømme, at jeg sår lidt i blinde, og sorterne er måske ikke optimale til det. Men nu sår jeg »detjeghar«. Der bliver simpelthen ikke købt flere frø i år. Ok, ikke helt rigtigt, for jeg har lige købt 20 tomatfrø af Mountain Magic billigt via et fælles frøindkøb. Men det er først frø til næste år.

Udvalget er stort
Udvalget er stort

Jeg har sået et hold salat, som skal udplantes i drivhus og drivtunnel om en månedstid, når tomater, chili, peber og agurk er ryddede. Sidste år plantede jeg salatplanter ind i mange størrelser først i november, de overlevede vinteren og gav tidligt salat. Måske sår jeg et nyt hold omkring 1. oktober – bare for at vurdere forskellen for de forskellige  sorters udvikling i forhold til såtidspunkt og udvikling.

Jeg skeler en del til Peter Norris såkalender, og kan se, at jeg er lidt for sent på den med at broccoli og spidskål, og lidt for tidlig med at så blomkål. Men nu blev hele baduljen sået i dag. Punktum. Det er heller ikke de samme sorter, så måske er det ok – det vil vise sig.

Det vigtigste er, at jeg skriver ned, hvad jeg sår og hvornår, da jeg ellers ikke kan huske det næste år. I dag valgte jeg den lette metode – at fotografere i stedet for at skrive. Det er nok kun mig, der kan læse kragetæerne, så sortsnavnene står nu i billedteksterne.

Disse salatsorter har jeg valgt at så nu.
Disse salatsorter har jeg valgt at så nu. Cerbietta, Winter Density, Valdor, Little Gem, Rød egeblade, Grøn egebladet.
Disse sorter af blomkål og broccoli er der sået en hel rootrainer til med.
Disse sorter af blomkål og broccoli er der sået en hel rootrainer til med. Broccoli: Ironman, Green Calabrese, Calinaro. Blomkål: Odysseus, All Year Round, Snowball.
Jeg såede også lidt flere spidskål, lidt bladkål m.m.
Jeg såede også lidt flere spidskål, lidt bladkål m.m. Spidskål: April, Cape Horn, Hispi. Bladkål: Fiz, Hungry. Sareptasennep: Moutarde de Rouge og Red Frills.

I eftermiddag har jeg trimmet min hæk på nabogrundens side, hvor huset er brændt og revet ned. Der er ikke er blevet klippet takshæk i et par år. Nogle steder var den vokset helt vildt, andre steder var den næsten bar på grund af et 5-6 m højt mirabellehegn, som ejeren savede helt ned sidste efterår. I dag blev nye skud herfra klippet af, og rodskud fjernet, så det ikke kommer igen. Så om et par år er takthækken forhåbentlig flot og tæt på den anden side af hækken også.

Jeg mangler at klippe et stykke af takshækken på nabosiden og at klippe den på min side. Når det er gjort, er alle mine hække nyklippede her i september. En følge af regnvejr og alt for våd jord – hvor jeg valgte at bruge tiden på at klippe hæk i steder for at hakke ukrudt. Det er en ren fryd at se på så mange nyklilppede hække.

Nu får vi mere tørvejr, så kan jeg hakke ukrudt. Man må indrette sig efter vejret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere