Peberfrugter – de sidste høstes

Peberfrugter – de sidste høstes

Jeg har ikke nænnet at plukke de sidste røde peberfrugter, men har kun hentet en, når jeg virkelig havde brug for den, Men med udsigt til 5 døgn med regn, så blev de plukket i går, lige inden det blev mørkt.

Jeg har virkelig nydt dette bed med røde peberfrugter, dild, bladbeder og masser af salat - salaten kan ikke ses på billedet. I samme bed har jeg dyrket de tidligste kartofler.
Jeg har virkelig nydt dette bed med røde peberfrugter, dild, bladbeder og masser af salat – salaten kan ikke ses på billedet. I samme bed har jeg dyrket de tidligste kartofler som første afgrøde.
Tre flotte røde peberfrugter .
Tre flotte røde peberfrugter – der har været 4 på den her ret lille plante.

Jeg plukkede også de allersidste to små majskolber og en buket basilikum på friland. Den på friland er lige nu flottere end den i potter i drivhuset – de er fra samme såning.

Jeg var også forbi bedet med bladselleri. Lige nu skærer jeg en håndfuld af de allerlækreste stilke af midt i en plante. Så sørger de gamle blade yderst for, at der skyder nye fine blade op i midten. Jeg har rigeligt med bladselleri lige nu – deres tid kan jo hurtigt være ovre, når der kommer frost. Jeg plejer dog at kunne dække mod frostnætter, så jeg har bladselleri til det bliver vinter for alvor. Jeg tog også et par kilo gulerødder op – det bliver jo regnvejr i flere dage, så de er gode at have lige uden for køkkendøren.

Jeg høstede endnu en gang bønnebælge med store bønnefrø. De er rigtig store og fine, især Blauhilde. Der er flere, der ikke er store nok endnu, bløde så de kan bælges. Gad vide om de når det. På bønnestativet med Blue Lake kan jeg også hente en portion bønnefrø, men det er mindre bønner, så de skal bruges hver for sig.

Dagens grønsagshøst
Noget af dagens grønsagshøst.

Dagens selvforsyning: Filippa æbler, Ingrid Marie æbler, valnødder, løg, hvidløg, syltede agurker, basilikum, peberfrugt, bønnefrø, majs, gulerødder, bladselleri.

 

6 thoughts on “Peberfrugter – de sidste høstes

 1. Hvilken høst ! Du må føler dig både rig og glad 🙂 Jeg fik en peberfrugt plante af en besøgende, der troede jeg havde et drivhus..Det har jeg desværre ikke, så jeg satte den udenfor og fik skam fine/små) peberfrugter – overraskelse 🙂

  1. Det er sjovt som taknemligheden bliver større, når efteråret sætter ind. Så lægger jeg mere mærke til alle de dejlige ting, som jeg henter ude i haven. Om sommeren er der så meget, at jeg bare henter og bruger det, jeg lige har lyst til.

 2. Hej Karna
  jeg er ny følger, og jeg blev yderst overrasket over at se peberfrugt dyrket på friland, jeg troede, de krævede drivhus. Men så vil jeg da også være med næste år. Hvad hedder din fine sort ? og hvor får man frø fra ?

  1. Jeg er egentlig også selv lidt overrasket over det gode resultat, og jeg tror at sorten er vigtig.

   Det er sorten California Wonder, som først blev sået 25. marts og udplantet i bedet efter første hold tidlige kartofler engang i juni. Første modne peberfrugt blev høstet 16. september. Havde jeg sået i starten af marts, ville resultatet have været endnu bedre. Jeg fik først sået så sent, fordi jeg ikke kunne finde posen med frø.

   I år var juni varm, og derfor kom de ud allerede 10. juni samtidig med chili. Det er vigtigt, at man ikke sætter dem ud, før det er sommer. Ofte bliver mine chili først udplantet til sankthans. De står indtil da mellem tomaterne i drivhuset, men her bliver der hurtigt for lidt lys.

   Jeg søgte lige på Google på ordene California Wonder frø – og så kom der en masse danske frøforhandlere frem. Så det er let nok at finde frø af den.

   Se billeder fra udplantningen efter de nye kartofler
   http://www.karnamaj.dk/aertehegn-drivhusplanter-og-spindemider/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere