Selvforsynende med minipåskeliljer

Selvforsynende med minipåskeliljer

Nej, vi spiser ikke minipåskeliljer, men jeg vil gerne have de søde små påskeliljer i mine krukker ude i gården. Og selv om de ikke koster ret meget, så synes jeg det er sjovere at lave mine egne – helt gratis.

I modsætning til tulipaner, som næsten forsvinder fra år til år ude i haven, så er påskeliljer meget stabile. De minipåskeliljer, jeg dyrker år efter år, stammer alle fra minipåskeliljer, som jeg har købt for mange år siden.

Minipåskeliljerne er dukket op, og der er allerede synlige knopper.
Minipåskeliljerne er dukket op, og der er allerede synlige knopper.

Inden frosten gravede jeg mine fem potter med minipåskeliljer op. De har stået ude i haven, gravet ned i jorden, siden sidste år i maj. Jeg graver dem ned i maj måned under bønnestativet, hvor der alligevel ikke kan vokse noget – og så ved jeg næste forår, hvor jeg kan finde dem.

Potter med minipåskeliljer på vej til drivning.
Potter med minipåskeliljer på vej til drivning.

De er nu sat ind i drivtunnelen til drivning, så jeg snart kan få minipåskeliljer med store knopper til at plante ud i mine krukker. De bliver sat ned mine krukker med potten, så jeg let kan tage dem op, når de er ved at være afblomstrede. På det tidspunkt er der plads til at plante nye blomster ned midt i krukken, mens der ofte stadig står stedmoderblomster i kanten.

Om 14 dage regner jeg med at kunne plante minipåskeliljer i begyndende blomst ud i krukker.
Om 14 dage regner jeg med at kunne plante minipåskeliljer i begyndende blomst ud i krukker.Pottekanten skal placeres lige under jordniveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere