Nye grønne salatblade i februar

Nye grønne salatblade i februar

I dag har vi fået en grønne salatblade til frokost i en rejesandwich. Vel at mærke nyhøstede grønne salatblade, som er vokset frem hen over vinteren.

Nyhøstede salatblade den 23. februar.
Nyhøstede salatblade den 23. februar. De er høstet på ialt fem salatplanter.

Selv om jeg næsten ikke har kunnet se, at salatplanterne her vokset hen over vinteren, så har der været en tilvækst og faktisk lidt hen over hele vinteren.

Jeg har lavet en lille fotoserie med billeder fra plantning først i november og til idag.

Nyplantede salatplanter 5. november.
Nyplantede salatplanter 5. november.
25. november.
25. november.
 4. januar
4. januar
23. januar.
23. januar.
Jeg kan desværre ikke huske, hvilken sort det her er.
Jeg kan desværre ikke huske, hvilken sort de her to flotte salatplanter er.
Grøn egebladet salat den 23. februar.
Fire stk grøn egebladet salat den 23. februar. Til højre et stk Little Gem. Bag ved rød egebladet salat.

7 thoughts on “Nye grønne salatblade i februar

    1. Mit tunneldrivhus er dækket med 6 mm plader med lidt luft indeni. Det er den eneste objektive forskel. Men der er et andet klima i tunneldrivhuset, her er lidt mere fugtigt, måske fordi det er mere tæt. Mit drivhus er 8 m2, drivtunnelen er 24 m2, så det giver måske den størst forskel. Men min drivtunnel er lidt varmere end det lille drivhus, når det er koldt.

  1. Jeg synes dine salatplanter ligner mine Little Gem, kan det passe? Jeg har også høstet blade et par gange, feldsalat ret så meget, og er stolt som pave hver gang, det er så dejligt at kunne gå derud og hente bare en lille smule grønt.

    1. Det er ikke Little Gem, jeg har høstet. Det kunne jeg godt have gjort, men de skal have lov til at danne hoved. Jeg havde sået feldsalat, men den ville ikke spire i år, så lidt misundelig på at du har så meget. Der er nogle små planter på vej – det er de selvsåede.

      1. Ok, mine little gem høster jet løbende af, så de danner ikke hoveder. Feldsalaten, som her hedder Nüsslisalat, altså nøddesalat, selvsår som regel, eller jeg lader nogle gå i frø, som jeg høster og spreder med rund hånd. Andre har sagt, at de ikke kan forstå, hvorfor det går så godt med mine, jeg kan ikke forklare det andet end, at frøene altid er meget friske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere