Plantning af salat og spinat i drivtunnel

Plantning af salat og spinat i drivtunnel

Tomater er der stadig en del af i drivtunnelen og drivhuset, men det går ned ad bakke dag for dag. Der er stadig chili og lidt peberfrugter tilbage, et par auberginer og nogle få agurker. Men det er ved at være tid til at rydde op og plante nyt.

For et par dage siden plukkede jeg et meget stort fad store tomater til den sidste portion henkogte tomater i år. Men jeg kan stadig plukke en god portion små tomater til at spise hver dag. Når solen skinner smager de rigtig sødt og dejligt.

De sidste store tomater plukkes i drivhuset.
De sidste store tomater plukkes i drivhuset.
Der er stadig et grønt virvar af tomater, chili og peberfrugter, selv om mange blade efterhånden er fjernet.
Der er stadig et grønt virvar af tomater, chili og peberfrugter, selv om mange blade efterhånden er fjernet.

Men nu er jeg begyndt at rydde de planter, som stort set er færdig med at levere noget. Jeg har en masse små forkultiverede planter stående, som skal plantes ud hurtigst muligt.

Nu er der ryddet plads til at plante nyt.
Nu er der ryddet plads til at plante nyt.

Jeg fik i går plantet rød og grøn egebladet salat ud og desuden nogle planter af May King. De overvintrede fint sidste vinter. Men i år er planterne større, og jeg regner med at kunne høste lidt af dem i vintermånederne. Nu må jeg se, hvor meget de når at vokse den næste måneds tid.

Rød og grøn egebladet salat og lidt May King.
Rød og grøn egebladet salat og lidt May King, som er mere end klar til at plante ud.
Der var en til tre planter i hvert rum i rootraineren.
Der var en til tre planter i hvert rum i rootraineren, og de blev skilt ad og plantet ud enkeltvis.

I den anden halvdel af det ryddede areal plantede jeg spinat. Her var der også flere planter i nogle af rummene i rootraineren.

Spinatplanter klar til udplantning.
Spinatplanter klar til udplantning.
Så er der plantet spinat ud. Mon ikke jeg kan plukke lidt blade om nogle uger?
Så er der plantet spinat ud. Mon ikke jeg kan begynde at plukke lidt blade om nogle uger?

Jeg har også rootrainere stående med et hovedsalat, løg, forårsløg, asiatiske bladgrønsager og spidskål, som skal plantes ud til vinterdyrkning  og overvintring i drivtunnelen og drivhus.

Så jeg tæller virkelig på fingre med hensyn til, hvornår jeg skal rydde mere jord til at plante ud på. Jeg har overvejet bare at hive roden op på tomatplanterne og lade planterne hænge, så tomaterne kan modne færdige. Jeg har gjort det på en plante som forsøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere