Så, prikle og plante – i oktober

Så, prikle og plante – i oktober

I dag var vejret helt utroligt mildt – som en aprilsdag. Derfor føltes det også helt rigtigt at så salat, prikle og plante en masse planter i eftermiddag. Men det er midt i oktober, hvor jeg i stedet for måske burde koncentrere mig om at rydde bede, vinterdække osv.

Men jeg er slet ikke nået dertil endnu i mit haveår. I dag har jeg sået de sidste to rootrainere til med salatfrø. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil nå at spire og forhåbentlig få et hold rigtige blade inden vinter. Planen er, at de skal stå i drivtunnelen og overvintre i rootraineren og plantes ud i drivtunnelen, og måske på friland, i det tidlige forår. Det havde jeg held med sidste år.

Sidste såning i år: lidt forskellige slags hovedsalat, egebladet salat og Cerbietta..
Sidste såning i år: lidt forskellige slags hovedsalat, egebladet salat og Cerbietta.

På billedet ovenfor står der løg til udplantning og overvintring. De blev plantet ud på friland i dag. Jeg håber, at de kommer godt i gang i det milde vejr. Jorden er meget våd, men jeg fik dem plantet ud og vandet meget let til.

Løgene havde sat fine rødder, men de havde ikke udnyttet den høje rootrainer, så det er nok bedst at så i den lave model.
Løgene havde sat fine rødder. Rødderne bandt ikke jorden helt i rodklumpen, så de skulle håndteres med forsigtighed.
Løgene plantes i et bed, hvor der har stået tomater.
Løgene plantes i et bed, hvor der har stået tomater.
Der er to-4 planter i hver rodklump, så derfor skal de plantes med god afstand.
Der er 2-4 planter i hver rodklump, så derfor skal de plantes med god afstand.

I mørkningen nåede jeg lige at prikle et hold hornvioler ud. De havde sået sig selv i en potte, hvor der har vokset blå hornvioler. Nu er det spændende, hvilken farve, de får, for de kan have krydset med en anden sort med lyslilla blomster. Men jeg tager chancen og ser, hvad de bliver til. Nu står de i drivtunnelen vinteren over. Og kan jeg spare at købe hornvioler i marts, så er det jo ren succes.

Selvsåede hornvioler.
Selvsåede hornvioler.
Så er der priklet hornvioler ud.
Så er der priklet hornvioler ud.

4 thoughts on “Så, prikle og plante – i oktober

    1. Jeg er meget glad for den – men nok mest for at jeg er kommet i gang med at dyrke til overvintring. Her er mange muligheder at udforske, og jeg kan godt lige at forsøge nye ting.

  1. Er ideen med at så salat nu i roottrainere, at de så kommer hurtigere fra start i foråret, end hvis man såede dem til den tid?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere