I dag skal der plantes og pottes

I dag skal der plantes og pottes

Så får vi i hvert fald en pause med kulde om natten. Så her til morgen er al afdækningen på friland mod nattefrost blevet lagt godt sammen langs bedene og med mursten til at holde det på plads. For nu blæser der en god vind fra sydøst – på tværs af min have. Fiberdug og presseninger bliver ikke fjernet endnu – måske skal der dækkes igen. Og nu er der to bede kartofler som titter op. De først lagte er 2o cm høje under fiberdugen og har overlevet med en ekstra pressening over. Vi har to gange fået lidt nye kartofler fra potter i drivtunnelen.

Salathoved til mormorsalat og 400 g nye kartofler. Det er fra drivtunnelen.
Salathoved til mormorsalat og 400 g nye kartofler. Det er fra drivtunnelen.

Her på Sydhavsøerne lover meterologerne ikke nattemperaturer under 5 grader de næste mange dage, så nu satser jeg på at tomater, chili og peber skal blive i drivtunnelen om natten under vinterfiberdug. Mange af dem skal plantes i større potter, og så er det umuligt at bære dem frem og tilbage morgen og aften. Mine auberginer skal også i større potter, men nok kun på dagsophold. De har indtil videre kun været i vindueskarmen.

I dag planter jeg næste hold blomkål og spidskål ud. De såede løg bliver også plantet ud. Det samme gælder knoldfennikel. De er alle blevet afhærdede over en lille uges tid. De kommer under fiberdug derude – vinden er lidt strid lige nu. Når de kommer i god vækst og der kommer nogle stille dage kan afdækningen komme af løg og knoldfennikel. Kålen beholder den nok over – måske kommer der bionet over senere i maj.

Afhærdning i en mistbænk uden låg - så det skærmer for den værste blæst.
Afhærdning i en mistbænk uden låg – så det skærmer for den værste blæst.

I går gravede jeg de sidste porrer op, og der var stadig nogle af især sorten Ivano, der ikke var løbet i stok. På bedet skal der plantes blomkål og spidskål i dag.

De sidste porrer - ikke flere end de kan gemmes i køleskabet til brug inden for en uges tid.
De sidste porrer – ikke flere end de kan gemmes i køleskabet til brug inden for en uges tid.
Avano er en fin vintersort. De fleste har haft en størrelse som de to største.
Avano er en fin vintersort. De fleste har haft en størrelse som de to største.

Her til morgen har vi spist de allersidste Jonagold æbler på yoghurt. Vi er allerede for en snes dage begyndt at spise tørrede æbler i stedet for friske om eftermiddagen og om aftenen. Vi har gemt de tørrede til at fylde det her Hungry Gab på frugt/bærsiden.

Første friske bær er jordbærrene – og her er de første blomster ved at springe ud, så jeg har haft dem dækket mod frost. Udsprungne blomster tager skade under -0,5°, ikke udsprungne tager først skade ved under -2,2°.

De allersidste Jonagold æbler.
De allersidste Jonagold æbler.

Jeg vil gerne have flisegange i køkkenhaven, men ellers er jeg ikke vild med fliser. Det er dog meget praktisk til at have en havestol stående på. Se hvordan selvsåede forglemmigej flot fylder resten af pladsen ud på vores sted med eftermiddagssol og læ fra øst. Frodighed i stedet for fliser.

Blomster under bordet.
Blomster under bordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere