Cykl en tur i sårillen

Cykl en tur i sårillen

Når jeg går en hel dag og arbejder i haven, får jeg mange tossede ideer og indfald.

Da jeg skulle så persillerødder i et bed, som jeg lige havde løsnet og gjort klar, kom jeg i tanke om, at jeg skulle huske at trykke bunden af rillen lidt fast, så hovedparten af de små frø ikke forsvandt ned mellem jordknoldene. De kommer let alt for dybt ned til at spire. Jeg ville gøre, ligesom når man sår i potter, man trykker lige jorden let sammen. Jeg har engang i fjernsynet set en gammel gartner køre med sit jernhjul på trillebøren i sårillen. Men jeg har bredt gummihjul på min.

Så derfor tog jeg cyklen – og cyklede en tur i sårillen. Ok, jeg nøjedes med at låne et af de mange cykelhjul, som min mand har stående og kørte det hen i gennem sårillerne.

Cykelhjulet kan trilles hen over bunden i sårillen og jævne jorden.
Cykelhjulet kan trilles hen over bunden i sårillen og jævne jorden.
Sårillen er fin jævn og små knolde er blevet findelt.
Sårillen er fin jævn og små knolde er blevet findelt.
Rillerne vandes grundigt - persillerod er op til 3 uger om at spire.
Rillerne vandes grundigt – persillerod er op til 3 uger om at spire. Jeg lod den trække i nogle timer, inden jeg såede frøene.

Egentlig skulle jeg videre til at gøre et bed klar til at plante forkultiverede løg ud i, når nattefrosten er ovre. Men så fik jeg øje på bedet med salat – der var ikke langt fra bedet og til en ret frodig grøn vegetation med skvalderkål. Det ville ikke vare længe, inden den havde sendt udløber ind i bedet. Måske skulle jeg lige fjerne et bælte på en meters penge og så sætte de sidste læggekartofler der. Det gjorde jeg  – helt uden for planlægningen. Det tog en time og gav halvanden trillebørfuld skvalderkålsrødder til kompost.

Bedet er ryddet og kartoflerne fordel - klar til at grave dem ned.
Bedet er ryddet og kartoflerne fordelt – klar til at grave dem ned.
Bedet er blevet hyppet.
Bedet er blevet hyppet. Skvalderkålen ser så fin og frodig ud – den er bunddække under blommetræet.

Fiberdugen havde jeg taget af bedet med salatplanter, så de kunne blive vandet. Det havde ikke regnet, siden de blev plantet ud. Men de havde  det fint og fik hver en god sjat vand, inden fiberdugen kom over igen. Den må nok blive over, til nattefrosten er slut, og vi får stille og lunt vejr.

Salatplanterne har fået en gang vand.
Salatplanterne har fået en gang vand.

Det er dejligt, at det igen er muligt at tørre tøj ude i blæsten – og den er der rigeligt af.

Tøj til tørre i haven
Det her er da forår!

2 thoughts on “Cykl en tur i sårillen

    1. De plejer at forsvinde i løbet af de ca. 2 år min kompost får lov til at ligge, inden jeg bruger den. Skulle der være rester er det ikke nogen katastrofe, da jeg kun bruger komposten i køkkenhaven, hvor det er let at udrydde en enkelt plante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere