Nu er der planter i jorden i drivtunnelen

Nu er der planter i jorden i drivtunnelen

En hel dag med silende regnvejr – rigtig irriterende, når jeg skal have vinterdækket ude i haven. Men der var simpelthen for vådt i dag. Prøv lige at se, hvordan lollandsk plutte ser ud. Plutte er det lollandske ord for mudder.

Jeg mangler at lægge fliser på det sidste stykke hen til drivtunnelen.
Jeg mangler at lægge fliser på det sidste stykke hen til drivtunnelen.

Nå, nu er det afsløret – jeg har selvfølgelig været i min drivtunnel hele dagen. Og vadet gennem plutten mange gange. Jeg har også været ude i haven i regnvejret og hente planter, som jeg har flyttet ind i drivtunnelen. Jeg måtte også ud og finde nogle fliser til at lægge i bedet. Nogle er for lange, men der skal lægges andre 25 cm brede fliser det nødvendige stykke ind i bedet. I midten skal der lægges 40 x 4o cm fliser til en gennemgående gang mellem de to døre. Det bliver senere, når der er plantet i drivtunnelen, vinterdækket i haven, knoldsellerierne er lagt i kule, hovedkålene er bragt et frostfrit sted hen, salaten er dækket, osv. Vinteren er lang, og fliser kan jeg altid lægge.

Der er plantet ud i hele den ene side af drivtunnelen.
Der er plantet ud i hele den ene side af drivtunnelen.

I første bed har jeg plantet de forårsløg og løg ud, som jeg såede midt i august. De ligner mest sytråde, men der var faktisk gode rødder, så de får en chance. Jeg skal lige have proppet nogle hvidløg ned ude ved tunnelsiden

Til højre i bedet to rækker med forårsløg og resten almindelige løg af flere sorter.
Til højre i bedet to rækker med forårsløg og resten almindelige løg af flere sorter.

Salatbedet tror jeg mere på. Her er planterne hentet ude i haven, og de fleste er selvsåede. Jeg har et helt bed udenfor med masser af små salatplanter af rød egebladet salat. Her har jeg med løs hånd drysset salatfrø ud, da jeg såede efterafgrøde. Hvis de kommer i vækst, tror jeg, de kan overleve. Jeg såede i september nogle rækker May King udenfor. De plejer at overvintre godt udenfor, så her har jeg også hentet en del planter (midt i til venstre). De er lidt større end de egebladede. De grønne er Little Gem, grøn egebladet og nogle ubestemmelige.

Salatplanter til overvintring i drivtunnel.
Jeg håber at kunne høste lidt blade hen over vinteren – og at de små overlever vinteren.

Jeg har plantet 16 spidskålsplanter ud, og de havde et pænt rodnet, så de skal nok klare det. Det er Hispi, Greyhound og Durham Early – de samme som jeg har plantet på friland til overvintring. Det bliver spændende, hvornår jeg kan høste de første spidskål i foråret her i forhold til friland.

Tre sorter af spidskål til tidlig høst.
Tre sorter af spidskål til tidlig høst.

I de bede, jeg ryddede til areal for drivtunnel, stod der en del knudekål, sået af to omgange. Jeg ved ikke, om de vil danne knudekål i vintermånederne, om de går til, eller vokser videre til forår. Men nu er de plantet, og så bliver jeg lidt klogere.

Her er plantet en masse knudkål - tror egentlig mest på de mindste.
Her er plantet en masse knudkål – tror egentlig mest på de mindste (bagerst).

I det sidste rum i bedet er der plantet orientalske bladgrønsager, som jeg har hentet ude i haven. De fleste med rigtig god rod, så mon ikke de overlever flytningen. Her er mizuna, sennep Red Giant, en anden rød sennep, tat soi, en lilla pak choi og den smukke Moutarde rouge metis med de grønne stængler og fligede røde blade.

De grønne planter i krukken på biledet af løgene er fliget vejbred,  Plantago Coronopus. Den ser ud til at være flerårig. Da den havde blomstret og sat frø, skar jeg den ned, og så kom der nye fine blade, som kan høstes det næste stykke tid. Jeg har sået frø af den udenfor, men kun fået to planter, som jeg vil lade stå og se, om de overvintrer derude.

I morgen gælder det om at forberede haven til vinterens komme. Det bliver i gummistøvler.

2 thoughts on “Nu er der planter i jorden i drivtunnelen

  1. Jamen, det var jo det jeg sagde. Du har masser af planter allerede 🙂 Er du begyndt at spise af den fligede vejbred? Jeg smager på min indimellem men det siger mig ikke rigtig noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere