Så er der asparges

Så er der asparges

Nu vælter det op med lækre asparges – endelig. Vi nåede lige at smage en lille håndfuld den 15. april, så kom kulden, og den 20. april måtte jeg høste en gang frosne asparges efter en ret kold frostnat. De sidste to uger er de stort set ikke vokset. De har bare stået og puttet sig i jordoverfladen – det har været for koldt. Det var de varme dage sidst i marts, der havde fået dem til at sætte gang i væksten så usædvanligt tidligt.

Der er mange asparges på vej.
Der er mange asparges på vej. Med fugtig jord kan jeg nu også se alt ukrudtet.

Men nu vokser de flere cm om dagen, og i dag hentede jeg til frokost en lille håndfuld til at komme oven på en rejemad.

En håndfuld til frokost med asparges, salatblade og pink, lilla og hvide radiser.
En håndfuld til frokost med asparges, salatblade og pink, lilla og hvide radiser.

Der er mange tykke asparges i år, synes jeg. Jeg har to sorter, hvor sorten Grolim F1 er lidt tykkere end Gijnlim F1. Grolim er egentlig beregnet til hvide asparges, men jeg gider ikke bøvle med at sætte aspargesbed op. Jeg kan godt lide grønne asparges. Gijnlim F1’ som på billedet ovenfor med de tyndere asparges kan jeg rigtig godt lide. Den sort kommer også først.

Tykke asparges på vej op.
Tykke asparges  af sorten Grolim på vej op. Jeg synes de står og ser så vagtsomme ud – minder mig lidt om præriehunde.

Når nu der endelig er aaparges, så er det da ikke for meget med asparges to gange på en dag, så jeg høstede lidt flere her til aften. De tykke asparges skal lige vokse et par cm mere, inde de skal høstes.

Høst af asparges.
Der var flere asparges, som kunne høstes i dag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere