Høst af de første asparges

I går høstede jeg den første håndfuld asparges i solskin. I dag vokser de forhåbentlig godt derude efter masser af regn. Jeg skulle gerne kunne høste en håndfuld mere, så der kan blive 4 tarteletter til påskefrokost i morgen med egne grønne asparges.

Årets første asparges.

Årets første asparges.

Jeg kunne konstatere, at det ikke kan betale sig at vente med at høste på det her tidspunkt, hvor de vokser så langsomt. Det nederste stykke på de længste var træede.

Det vrimler op med asparges, men de vokser langsomt, indtil vi får varmere vejr.

Det vrimler op med asparges, men de vokser langsomt, indtil vi får varmere vejr.

De tykke asparges er også på vej. De var egentlig tiltænkt dyrkning til hvide asparges, men jeg gider ikke lave volde og sprede volde. Jeg har prøvet det et år, men synes egentlig bedre om de grønne.

Der er også gang i bedet med de tykke asparges.

Der er også gang i bedet med de tykke asparges.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 kommentarer

 • SVAR

  Jeg har anskaffet mig en asparges ‘Dansk Kæmpe’ som er specielt egnet til at dyrke hvide asparges. Men jeg har det ligesom dig. Alt det besvær med at bygge volde og sprede dem igen for ikke at tale om al den plads det kræver. Oveni skal de så skrælles. Næ, de grønne er så nemme og så velsmagende. Den perfekte perma-afgrøde. Kun ‘lidt’ lugning og ellers kører det af sig selv.

  • SVAR

   De store tykke smager udmærket som grønne asparges.

 • SVAR

  Wow, aspargeshøsting så tidlig – hvilken lykke.
  Jeg dyrker Mary Washington, men mine er ennå ikke tittet opp av jorden.
  Det skjer sikkert ikke før midten av mai.
  Nysådde frøplanter sådd i fjor i potter i drivhus er tittet opp nå.
  Jeg liker best grønne asparges.

  • SVAR

   Så har du jo noget at glæde dig til. Vi spiste de første til påskefrokost i går.