Plantning i drivtunnel i oktober

Plantning i drivtunnel i oktober

Sidste år ved den her tid var min drivtunnel først ved at blive sat op, og først i november var den færdig. Jeg havde ikke fået sået ret mange planter til at plante ind i den, og derfor var næsten alle planter nogle, som jeg gravede op ude i haven og flyttede ind til overvintring. De fleste blev plantet ind den 5. november.

I år er jeg meget bedre forberedt og har forkultiveret ret mange planter. Set i bakspejlet burde jeg nok have sået flere rootrainere til og have tyndet ud i alle rum til kun én plante. Jeg har haft 2-3 planter i hvert rum, og har delt dem ved udplantningen, og det vil helt sikkert sætte dem lidt tilbage.

Jeg har foreløbig plantet 1/4 af drivtunnelen til med spinat og salat, og 1/4 med asiatiske bladgrønsager.

Jeg har sået salatplanter i 3 omgange. 1. såning 2. september, 2. såning 19. september og 3. såning 13. oktober. Planterne fra første såning burde have været plantet ud for lang tid siden. Udplantningen af rød og grøn egebladet salat har fungeret godt nok, men ikke helt så godt med de tre hovedsalater.

Little Gem er let at udplante, da den har stive blade og en opret vækst, mens Valdor, som jeg ikke har dyrket tidligere, har meget bløde blade, som let knækker. Det samme gælder May King, når planterne er blevet for store.

Første hold salat sået 2. september. Planterne er blevet alt for store.
Første hold salat sået 2. september. Planterne er blevet alt for store. Til venstre Little Gem til højre Valdor.
Hovedsalat udplantet - forrest Little Gem, bagved Valdor
Hovedsalat udplantet – forrest Little Gem og t.h. grøn egebladet, bagerst liggende Valdor.

De to andre hold salat har jeg ikke plantet ud endnu. Det tredje hold salat sået 13. oktober er først ved at spire frem, og det regner jeg med skal overvintre i rootrainer og først udplantes til forår. Det havde jeg held med sidste år.Planterne skulle gerne nå at få et hold rigtige blade inden vinter.

2. hold salat sået 19. september.
2. hold salat sået 19. september.
3. hold salat sået 13. oktober. Her er det rootraineren med egebladet salat. Hovedsalaten er først ved at komme op i den anden rootrainer.
3. hold salat sået 13. oktober. Her er det rootraineren med egebladet salat. Hovedsalaten er først ved at komme op i den anden rootrainer.

De asiatiske bladgrønsager er sået 2. september og har en god størrelse til at plante ud. Jeg måtte så Komatsuna og Moutarde Rouge Metis om den 19. september, og de var lige små nok til at plante ud, men de er sat i jorden i eftermiddag, dog uden at skille planterne ad, som jeg har gjort med de større planter sået 2. september.

Asiatiske bladgrønsager sået 2. september.
Asiatiske bladgrønsager sået 2. september.
Sareptasennep Red Giant.
Sareptasennep Red Giant.
Forrest sareptasennep Red Frills og bagved mizuna.
Forrest sareptasennep Red Frills og bagved mizuna.
Moutarde Rouge Metis sået 19.september. Bagved kan skimtes en bladkål Hungry Gab.
Moutarde Rouge Metis sået 19.september. Bagved kan skimtes en bladkål Hungry Gab.

Nu er halvdelen af drivtunnelen tilplantet, og det er dejligt med nye planter og masser af sol og lys efter at det har været en urskov af agurker og tomater i måneder.

Det giver lys, luft og liv at få nye planter ind i drivtunnelen.
Det giver lys, luft og liv at få nye planter ind i drivtunnelen. Til venstre salatbed – til højre bedet til de asiatiske bladgrønsager. Her er blevet plantet færdig sidst på dagen.

Jeg har stadig løg og dild, som skal plantes ud. Der skal også være plads til at så nogle rækker med tidlige gulerødder, dild og spinat.  Og så skal der være plads til vinteropbevaring af hovedkål, og de kinesiske radiser skal slås ind, men det er først når vinteren kommer.

Jeg har også nogle store spidkålplanter stående i venteposition. De skal plantes i drivhuset, som nu skal ryddes helt eller delvis for tomater og agurk.

Det er i øvrigt rigtigt hyggeligt at gå inde i drivtunnelen og plante, når det regner udenfor.

2 thoughts on “Plantning i drivtunnel i oktober

  1. Hej Karna!
    Hvornår sår du tidlige gulerødder og dild? Jeg har ikke en drivtunnel men et ikke opvarmet drivhus hvor jeg gerne vil så nogen tidlige afgrøder. Sommeren var på nogen områder lidt en skuffelse så det er bare så dejligt at se fremad og planlægge for foråret 🙂 Tak for tips og inspiration!

    1. Sidste år såede jeg gulerødder 28. januar i drivtunnelen, men det afhænger jo lidt af vejret. Dild såede jeg lidt senere – der skal lidt mere varme til, for at det spirer.

      Ja, der er forskel på, hvor godt de forskellige grønsager har klaret den fugtige og kølige sommer. Jeg håber også på en mere normal sommer næste år-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere