Overvintrende løg

Overvintrende løg

Så er vinteren slut, og det er tid til at se på, hvordan de overvintrende løg har klaret den sene og hårde vinter. De blev sået 13. august. Det er sorten Senshuy Yellow. Og det er første år, jeg har overvintrende løg fra frø.

Det meste af vinteren stod de udækkede og klarede vinteren meget fint i december og januar.

26. januar: Indtil nu har vinteren været mild, og løgene står virkelig flotte på friland.
26. januar: Indtil nu har vinteren været mild, og løgene står virkelig flot på friland.

Men så truede vinteren, og jeg dækkede halvdelen med klar plast over buer og den anden halvdel under fiberdug over buer.

28. februar: Sneen har dækket de to overdækninger over løgene.
28. februar: Sneen har dækket de to overdækninger over løgene.

 

Løgtunnelerne blev gravet fri af sneen.Løgtunnelerne blev gravet fri af sneen. Sneen havde trykket dem ned mellem buerne.

Løgplanterne var i live, men de var ikke længere så kry som i januar.
9. marts: Løgplanterne er i live, men de var ikke længere så kry som i januar.
9. marts: Sådan her så de overvintrende løg ud, som stod i en kasse i drivtunnelen. De har stået udækket hele vinteren.
9. marts: Sådan her så de overvintrende løg ud, som stod i en kasse i drivtunnelen. De har stået udækket hele vinteren.

Jeg nåede at fjerne overdækningerne, da den første gang sne var smellet, og planterne stod nogle dage uden overdækning, og jeg troede vinteren var ovre. Men jeg måtte dække dem en gang til – vi fik en gang sne og frost mere..

 

30. marts: Der er stadig frost og sne sidst i marts og løgene er igen under overdæknng-
30. marts: Der er igen frost og sne sidst i marts og løgene er igen under overdæknng-
4. april: I dag blev kassen med overvintrende løg fra drivtunnelen flyttet ud. De er noget større end løgene på friland.
4. april: Kassen med overvintrende løg fra drivtunnelen er blevet flyttet ud og får læ fra en drivtunnel. De helt tætte løg til højre er skovtulipaner, der vokser som ukrudt.

Der er meget stor forskel på de løg, som har stået i en kasse i drivtunnelen hele vinteren, og de løg, som har stået på friland. Heldigvis har planterne på friland nu nye blade på vej. Så de skal nok komme til at give en masse tidlige løg, men ikke så tidlige som løgene i kassen. Jeg vil helt sikkert plante overvintrende løg i kasser i drivtunnelen igen til efteråret. Såtidspunktet 13. august ser ud til at være fint.

Løgplanterne i kassen vil måske give løg allerede midt i maj?
Løgplanterne i kassen kan måske give løg allerede midt i maj?

 

5 thoughts on “Overvintrende løg

 1. Hej Karma, jeg er gået all in i år med no dig garden konseptet, og forspiring i drivhus til senere opfyldning på tomme pladser, og er i den 7. himmel ( har tidligere boet “på landet” og haft kæmpe køkkenhave, nu bor jeg i kolonihave og har gjort det i nogle år, men i år skulle det være). Jeg vil bare fortælle at jeg bliver vildt inspireret at din side, og får lyst til at gå i haven hvergang jeg har rundet din side. Ligesom når jeg ser Søren Rye, så kribler det også i fingrene. Jeg skal forsøge med bla salat til overvintring. Hvor har du købt de rodtræningsbakker du bruger ? Mange grønne hilsner Jonna

  1. Det må være dejligt at have en kolonihave, hvor der også er andre, der dyrker. Det savner jeg. Heldigvis har jeg min blog, hvor jeg får kommentarer og havegrupperne på Facebook. Det er da dejligt at vide, at du bliver inspireret af det, jeg skriver.

   Forspiring og udplantning giver mulighed for tidligere afgrøder og ikke mindst flere efter hinanden hen over sommeren.

   Jeg plejer at købe mine rootrainere hos Bjarnes Frø og planter – det er normalt det billigste sted, hvis der ikke er tilbud et eller andet sted. https://www.barney.dk/produkt/plantstart-rootrainers-med-32-celler?ref=7

  2. Jeg har købt roottrainers i England, jeg bestilte 5 stk. som inkl. Forsendelse endte på 357 kr. De kom i løbet af en uge og der var ingen skader på forsendelsen hvilket man ellers godt kunne være bekymret for.
   Mh. Rie

   1. Det er billigt – hvis det er de høje med 32 rum. Jeg har set på engelske hjemmesider uden at finde så billige rootrainere, Hvor har du købt?

    1. Jeg brugte amazon.co.uk til at finde dem på, men de blev sendt fra amazon eu.sarl så måske kan man også finde dem på tyske amazon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere