Kinesisk slangeagurk på friland

Kinesisk slangeagurk på friland

Jeg kan godt lide planter, som bare vil overleve, uanset hvad man byder dem. I dag har jeg høstet en meget velsmagende agurk af sorten Chinese Slangen – og det er fantastisk, når jeg tænker på, hvor den har stået og hvor lidt vand den har fået i den tørre sommer i min have.

En fin slangeagurk på en meget tør jord.
En fin slangeagurk på en meget tør jord.

Som det kan ses på billedet ovenfor, så er bladene ret små. Den har virkelig kæmpet for at overleve. Og der er nye blomster på vej. Som belønning har den lige fået en kande vand.

Vi høster majskolber nu fra bedet, så snart er den ene om pladsen. Gad vide hvad den kan nå at sætte i verden i september. Hvis den var blevet forkælet med vand, gødning og sol – så var den da nok gået helt agurk. Eller hvis den var blevet sået lidt tidligere. Den er først sået 26. maj – det var nok først der, jeg fik den gratis pose frø og lige måtte prøve at så den.

kinesisk slangeagurk og citronagurk
Her sammen med citronagurk, som en anden sort, jeg har dyrket med succes på friland.

Den har et uhyggeligt ydre – meget små stikkende pigge og et ydre, der mere minder om krybdyrhud end om en gængs agurk. Piggene kan fjernes – lige som de små stikker kan på citronagurken.

Den smager rigtig fint, og på trods af en meget tør jord, er den ikke bitter. Der perlede dråber frem i skærefladen, da jeg skar den midt over. Den har et lidt højere tørstofindhold, men om det også gælder, hvis den vokser i fugtig jord, er ikke godt at vide.

Fin agurk høstet i den her størrelse.
Fin agurk høstet i den her størrelse – der er kun lille kerneområde.

Håber frøene fra i år spirer næste forår, for den skal helt sikkert prøves igen under lidt bedre forhold, men også under majs igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere