Hvidløg og vintervåd jord

Hvidløg og vintervåd jord

Da jeg satte mine hvidløg, var jorden rigtig våd, syntes jeg dengang. Men siden er den kun blevet mere våd. Dengang var jeg bekymret for, om løgene ville rådne i den meget fugtige lerjord. Og i november og december blev min bekymring kun større.

Men i janaur begyndte de første små spirer at vise sig i det milde vejr. Og nu står alle mine hvidløg af sorten Rød Estisk slangehvidløg fint. Jeg tror hver og en er kommet op.

Små fine hvidløsplanter.
Små fine hvidløgsplanter i en meget, meget våd lerjord.
Der er fuldt hus i rækkerne med hvidløg.
Der er fuldt hus i rækkerne med hvidløg.

Jeg håber ikke at den kommende uges vintervejr skader dem. De plejer jo at kunne tåle lidt vintervejr. Lige nu er det let frost og der har drysset med lidt sne her i formiddag.

Jorden fik jeg ikke givet vinterdække – vinterdækket var også fuldstændig sejlet af væde, så jeg opgav at dække. Jeg kan ikke helt beslutte mig til, om det havde været bedre med et lag vinterdække for jorden. Nu fordamper der i hvert fald maksimal væde, når det endelig er tørvejr og det blæser.

Jeg er noget spændt på at komme i jorden til forår – når den bliver bekvem og se, hvad den meget våde vinter har betydet for jordstrukturen. I går satte jeg ligusterstiklinge til at udfylde hullerne i en meget lang ligusterhæk på den nye grund ind til naboen. Her var der fint at grave og fjerne lidt ukrudt og sætte stiklinger, selv om der andre steder på grunden står vand. Søerne er, hvor de har kørt med tunge maskiner, da de ryddede det brændte hus. Her skal ikke dyrkes n andet end græs med kløverarter, så det bekymrer jeg mig ikke så meget om lige nu. Det må blive rødder og orm, der skal gøre forskellen der.

Men vi har været nødt til at køre gennem et af hullerne i ligusterhækken med traktor for at hente en stor del af det fældede store træ ud fra nabohaven. Her måtte jeg grave traktorsporet væk i et spadestiks dybde og erstatte med ny jord, inden jeg kunne sætte stiklingerne. Håber frosten nu kan sprænge de opgravede klumper. Det er ikke sagen at køre med traktor i dyrkningsjord lige nu, men det havde været uoverskueligt at køre det i trillebør. Og træet skal jo fjernes og bearbejdes, inden det bliver tid til at gå i gang i haven i marts.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere