Det spirer og gror

Det spirer og gror

I dag, da jeg kom hjem her til aften, gik jeg en tur rundt i haven og kunne se, at der nu er mere gang i væksten. Aller mest tydligt var det i aspargesbedet, hvor jeg allerede på afstand kunne se, at der var asparges til aftensmaden i dag. Det var en rigtig dejlig overraskelse, at der var så mange.

Mange asparges og en del store nok til at høste.
Mange asparges og en del store nok til at høste.
friskplukkede asparges
En dyb tallerken fyldt med friskplukkede asparges

Den anden dag kunne jeg se de første ærtespirer titte op. Det var forspirede ærtefrø af sukkerærter, som jeg havde sået for et stykke tid siden. I dag kunne jeg se 3 rækker – ikke perfekte endnu, men der er stadig ærter på vej op. Jeg tror, at jeg i morgen sætter ærtefrø i blød til 2 rækker med almindelige marværter af sorten JOF, som jeg vedligeholder for Frøsamlerne.  Jeg sår så andet hold, når det første er kommet godt op. Jeg må hellere så nu, for jeg har lovet mit barnebarn, at han kan plukke ærter, når han kommer på ferie midt i juli. Han har bælget de tørre ærter for mig, da han var her for en måned siden. Og så passer det med at så om nogle dage, når vi får lunt majvejr med solskin.

Sukkerærter på vej på.
Sukkerærter på vej på.

Overalt i løgbedene spirer løgene frem med små fine grønne blade. Det er til at blive i godt humør af, men det nager lidt, at jeg ikke ved, om de har fået så meget frost, at der bliver mange stokløbere. Men jeg kan intet gøre.

Skalotteløg på vej op i læ af løgblomster.
Skalotteløg på vej op i læ af løgblomster.

I nat står alle mine tomater i drivhuset godt tildækket med to lag fiberdug. Det burde være ok – den lokale vejrudsigt siger 8° varme i nat. Men det er ligesom når børnene sover ude i telt alene om natten for første gang – jeg er lidt urolig.

Tomater i drivhus om natten
Godnat tomater.

Og så lige et billede af blomster, da solen næsten er gået ned. De røde store tulipaner kan virke anmasende, men jeg synes faktisk de står fint her. Og så bedet med blå selvsåede forglemmigej. Her var tomater sidste år.

Blå forglemmigej og røde tullipaner.
Blå forglemmigej og røde tullipaner.

I dag har jeg slet ikke været i haven og fået lavet noget. Vi har været på havnen og fået sat mast og bom på vores sejlbåd. En rigtig dejlig solskinsdag med udsigt ud over vandet til Albuen og Enehøje .

I morgen bliver det overskyet og over middag måske regn. Det passer rigtig godt til at få plantet salatplanter ud i morgen formiddag. Og så kan jeg endelig få sået mine 4 stk høje rootrainere til med 4 x 32  majsfrø.

De store salatplanter skal plantes ud i morgen.
De store salatplanter skal plantes ud i morgen.

2 thoughts on “Det spirer og gror

  1. Jeg elsker bare når jeg finder en ny skøn blog, og tænker hvor kom den lige fra, den har lige alt hvad jeg har savnet længe. jeg har straks meldt mig som fast læser, tilført din blog på min blogroll så jeg kan følge med fremover. jeg kan se du har godt gang i køkkenhaven allerede, det er inspirerende, min starter lidt langsom op i år da hele haven er under stor omlægning i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere