Tomaterne skal plantes ud i drivhuset

Tomaterne skal plantes ud i drivhuset

Nu skal det være – tomaterne skal i jorden. Og det er helt bogstaveligt – jeg dyrker altid i selve jorden i drivhuset. Det mener jeg giver de bedste tomater, og er det letteste. Jeg har prøvet at dyrke i plantesæk for et par år siden.

Jeg kan se på min lokale vejrudsigt, at der fremadrettet ikke bliver lavere nattemperaturer end 8° C, og det vil sige ca. 10° i drivhus og drivtunnel om natten og ikke under 15° om dagen.

Tomaterne har stået i drivtunnelen i lang tid, men været dækket over om natten for at holde temperaturen over de 10°. De fleste nætter har den været 11-12°. De vokser godt og er begyndt at blomstre. Når de først er i blomst, vil jeg gerne have dem i jorden, så de kan kommer i rigtig god vækst. Desuden er rødderne ved at være ude ved kanten af potterne.

I dag ryddede jeg mit gamle drivhus for planter – et par kasser med oka og yacon under forkultivering er blevet sat ud til afhærdning. Det bliver nok svært at finde plads til så mange planter.

Oka og Yacon ti afhærdning - tåler ikke frost, men nu er der ikke udsigt til mere.
Oka og Yacon til afhærdning – tåler ikke frost, men nu er der ikke udsigt til mere.
Jeg delte den gamle yaconplante i 5 dele ved at hive den fra hinanden - den var overvintret i potte og sprød. Desuden satte jeg små kroner i hver sin potte.
Jeg delte den gamle yaconplante i 5 dele ved at hive den fra hinanden – den var overvintret i potte og sprød. Desuden skar jeg små kroner af og satte dem i hver sin potte.

Tilbage i drivhuset var nu kun en kasse med sommerblomster og nogle potter med overvintrede Verbena bonariensis, som skyder rigtigt fint nu. De to kasser står, hvor der skal plantes en agurkplante om 1-2 uger.

Drivhuset er ryddet og jorden løsnet og kultiveret.
Drivhuset er ryddet, og jorden løsnet og kultiveret.
Jeg skifter ikke jorden i drivhuset, men fjerner en spandfuld jord, hvor tomatplanten stod sidste år.
Jeg skifter ikke jorden i drivhuset, men fjerner en spandfuld jord, hvor tomatplanten stod sidste år.
Der er fjernet en spandfuld jord fra hver af de 9 plantehuller.
Der er fjernet en spandfuld jord fra hver af de 9 plantehuller.
Hvert plantehul fyldes med en spandfuld vand og trækker ned.
Hvert plantehul fyldes med en spandfuld vand, som trækker ned. Så er der væde til tomatrødderne at søge ud og ned efter.
En spanfuld omsat kompostjord til hvert plantehul. Komposten må gerne være knap så omsat.
En spandfuld omsat kompostjord til hvert plantehul. Komposten må gerne være knap så omsat.
Kompostjord i alle huller - nu er der klar til at plante.
Kompostjord i alle huller – nu er der klar til at plante.

I morgen bliver det lidt overskyet, men det er fint til at plante i. Og ikke så varmt at arbejde derinde.Planterne står i drivtunnelen, hvor de ikke bliver solskoldede. Jeg har testet på en plante, at den ikke bliver solskoldet ved at blive flyttet til drivhuset. Men det ville være dumt at satse alle planter på en dag med højt solskin fra morgen til aften.

Det er let nok at gøre klar til plante tomatplanter ud i et tomt drivhus. Værre ser det ud i drivtunnelen, hvor der i over halvdelen er planter der, hvor tomatplanterne skal i jorden. så i morgen må jeg fjerne bl.a. en del salatplanter og spinat.

Her er det især salat og spinat, der står ved foden af buerne, hvor det er planten at plante tomatplanterne.
Her er det især salat og spinat, der står ved foden af buerne, hvor det er planen at plante tomatplanterne.
Kålstykket i drivtunnelen kan jeg ikke rydde nu, da spidskålen netop er ved at sætte store hoveder. Så her skal de to agurkplanter placeres om et par uger. De bliver vist ret store inden de bliver plantet ud.
Kålstykket i drivtunnelen kan jeg ikke rydde nu, da spidskålen netop er ved at sætte store hoveder. Så her skal de to agurkplanter placeres om et par uger. De bliver vist ret store, inden de bliver plantet ud.

Jeg er også i gang med at plante mest muligt ud. I dag fik jeg plantet den bredbladede persille ud – sået først i marts. Kruspersillen blev sået direkte på friland først i september, og her er små planter i gang med at vokse. Sidste år forkultiverede jeg det meste af min persille – se mere herom artiklen Sådan dyrker du persille på Haveselskabets hjemmeside.

Den forkultiverede persille er blevet plantet ud.
Den forkultiverede persille er blevet plantet ud i aftensolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere