Selleri i lasagne

Selleri i lasagne

Jeg hader ord, der deles, når de skal være i et ord, og jeg hader pædagogiske bindestreger. Så i dag måtte jeg undlade at bruge overskriften Sellerilasagne – det ser helt ulæseligt ud. Så måtte det blive Selleri i lasagne.

Sellerien kunne jeg let lige hente i min improviserede kule, som egentlig bare er et hul i jorden og dækket med et lag ålegræs ovenpå et lag fiberdug.

I drivtunnelen kan jeg bare lige løfte op i fiberdugen og tage de rodfrugter, jeg skal bruge.
I drivtunnelen kan jeg bare lige løfte op i fiberdugen og tage de rodfrugter, jeg skal bruge.

Da min mand forventningsfuldt spurgte, hvad vi skulle have, og jeg sagde sellerilasagne, var der en vis skepsis at spore. Han havde en andel i menuen, for han havde sendt mig et link til en artikel i Politiken om at bruge selleri på mange måder. Et af forslagene var sellerilasagne. Der stod bare, at man erstattede lasagnepladerne med tynde skiver af selleri.

Jeg havde fundet det sauerkraut råkostjern frem, som jeg har købt for snart 10 år siden, men jeg er aldrig nået til at bruge det. Nu kom det i brug, og det var fantastisk til at lave tynde skiver af selleri. Det gik hurtigt med 3 skarpe knive. Det er meget skarpt – nu har jeg forbinding på højre pegefinger. Den kom til at strejfe en kniv og fik en flænge. Det var ved rengøring af det, ikke ved at bruge jernet, da passede jeg virkelig på. Jeg har én gang haft en finger i mit mandolinjern, som er mini i forhold til det her.

Tre flotte selleriskiver i ét strøg hen over de tre jern i råkostjernet.
Tre flotte selleriskiver i ét strøg hen over de tre jern i råkostjernet.

Det blev en god lasagne. Men tomatsauce og ostesauce skal være tyk, da selleripladerne jo nærmere afgiver væde, mens lasagneplader opsuger væde.  Selleripladerne skal være nogenlunde møre, men må godt have lidt bid, men de må ikke knase, var vores konklusion.

Det var en succes, og det skal vi helt sikkert have igen. Det er sundere, og selleri er gratis. Vi har mange selleri på lager endnu, men heldigvis kan de holde sig i den udendørs åbne kule helt til maj måned. I øvrigt smagte den stort set ikke af selleri – jeg tror børn vil spise sellerilasagne uden problemer.

Tre flotte selleriskiver i ét strøg hen over de tre jern i råkostjernet.
Jeg lagde selleripladerne med godt overlap. Et lag i bunden, et mellem to lag kødsauce/ostesauce og et øverst inden afsluttende lag med ostesauce.

I dag var det bidende koldt og blæsende derude, men i min drivtunnel var der ikke noget, der var frossent. Ikke engang vanddråberne på indersiden af drivtunnelen. Til gengæld var jorden helt frossen i drivhuset.

Så jeg fyldte såjord i en masse potter. De står nu til opvarmning ved siden af brændeovnen. I morgen sår jeg første hold chili, peber og aubergine. Nogle af frøene har nogle år på bagen, så må vi se, hvor mange, der spirer af dem. Og der er flere sorter på vej til min postkasse.

De første potter er fyldt med god hjemmelavet såjord.
De første potter er fyldt med god hjemmelavet såjord.

 

 

 

2 thoughts on “Selleri i lasagne

  1. Kære Karna. Du bør skrive et indlæg om at lave sin egen såjord. Det er et spørgsmål, der kommer op iogen og igen både i den virkelige verden og digitalt. Jeg har indtil videre ikke haft det store held, så i år har købt kokosmuld. Det er godt, men jeg er sikker på at min egen ville være bedre. Hvordan undgår man for eksempel ukrudtet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere