Såning af knoldfennikel, persille, spinat og flere kål

Såning af knoldfennikel, persille, spinat og flere kål

Lige nu skal der næsten sås hver dag. Og det tager tid at så.  Det tager tid at fylde jord i såbakker, placere af frø, vande til, dække frøene, sørge for let pres så der er god jordkontakt, skrive etiketter med hvad der er sået, lægge låg på eller komme det såede i plastpose, og ikke mindst finde ud af hvor det såede placeres bedst.

I dag har jeg sået en rootrainer til med knoldfennikel og bredbladet persille. 20 rum med knoldfennikel – så kan vi vist ikke spise mere inden de går i stok. Jeg har sået to frø i hvert rum. 12 rum med bredbladet persille med 3 frø pr. rum. Det skulle gerne give en plante i alle rum.

Tre sorter af knoldfennikel og en bredbladet persille.
Tre sorter af knoldfennikel og en bredbladet persille.

Jeg vil gerne have masser af tidlig spinat – har allerede sået lidt, og det vokser i drivtunnelen, både i jorden og i rootrainer. Så idag har jeg sået 40 stk i små rum til udplantning på friland. Tre forskellige sorter for at se, hvad der er bedst.

Jeg har allerede sået 12 blomkål, og nu såede jeg 4 stk All Year Round og 4 stk Snowball. Desuden 8 stk Hispi spidskål og 4 stk Golden Acre, som er en sommerhvidkål. Og 12 stk knudekål – det er 2. såning af knudekål. I maj og juni kan vi spise mange nye lækre kål.  Hold da op, hvor jeg glæder mig til spidskålssalat af en lille nyhøstet spidskål.

To blomkålsorter, en sommerhvidkål, Hipsi spidskål og knudekål.
To blomkålsorter, en sommerhvidkål, Hipsi spidskål og knudekål.

I år er det lige før, vi bliver selvforsynende med kål. Der er stadig hvidkål og rødkål i god kvalitet. I dag har vi fået stuvet hvidkål – i går fik vi salat, hvor grundingrediensen var fintsnittet hvidkål.

Hvidkål af sorten Marner Lagerweiss.
Hvidkål af sorten Marner Lagerweiss.
Så er der til to portioner stuvet hvidkål.
Så er der til to portioner stuvet hvidkål.

 

4 thoughts on “Såning af knoldfennikel, persille, spinat og flere kål

  1. Hej Karna. Jeg skal for første gang så knudekål i år. Kan de sås i potter eller skal det være på voksestedet?

    Venligst Ilse

    1. Du kan glæde dig – små knudekål er så lækre skåret i tynde skiver. Jeg sår første hold i potter i marts. Senere sår jeg direkte på voksestedet.

  2. Jeg prøvede at forspire glaskål sidste år, men kom nok lige tidligt i gang. De kom fint, så visnede de hen. Jeg prøver igen. Denne gang skal de så hurtigt som muligt i en drivbænk som er klargjort efter alle kunstens regler med frisk hestegødning.

    1. Når jeg forkultiverer kål, får jeg også tit problemer med visnende blade, hvis de ikke hurtigt flyttes ud i drivhuset. Jeg er begyndt at flytte kålplanter, inden de får første hold rigtige blade. Og din drivbænk lyder som et godt sted at flytte dem hen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere