Så har frosten været forbi

Så har frosten været forbi

Det var godt, at jeg mandag eftermiddag plukkede resten af peberfrugterne på friland. Der var mange, især grønne. De kan nu ligge køligt og holde sig et stykke tid. De peberfrugter som er ved at få en anelse rød/gul vil nå at modne, og sikkert også de frugter, som er helt udviklede.

Så mange peberfrugter var der sidst i oktober tilbage på ca. 22 planter udenfor.

Jeg fik også høstet de sidste majskolber og dild, og begge dele ligger nu i fryseren og er en del af vintermaden.  Fryserne er i øvrigt ved at være fulde med alt godt til vinteren. Der ligger også mange hjemmeavlede kyllinger i fryseren, og det er en dejligt tanke, at vi hen over vinteren kan få kylling af egen avl to gange om ugen. Mindst en gang om ugen får vi også en ret med æg, da vi er velforsynede med æg. Der er også æg til frokost hver dag. De unge høns lægger pænt store æg allerede nu, mens de gamle holder pause og koncentrerer sig om at få skiftet fjerdragten inden vinter. Hønsehold er fantastisk madmæssigt, men det bedste ved høns er underholdningsværdien – man ved aldrig, hvad der sker i hønsegården i næste øjeblik. Høns er helt deres egne og meget forskellige.

Men så kom nattefrosten, og det er koldt for både mennesker og høns, når de bliver lukket ud om morgenen. Men det er også smukt – se lige billederne nedenfor.

Rim og efterårsfarver.

Grønkål er smuk med rim, og foreløbig bliver der ikke høstet. Det er grønsagsbanken til den lange vinter for hønsene – og måske lidt til os.

En grønkål uden krus blev plantet, hvor der var gået en enkelt ud.

Hønsene har også deres eget gulerodsbed, som ikke er dækket af bionet, da de nok ikke har noget imod en enkelt larve til vinter. Jeg har forøvrigt lige taget bionettet af vores gulerodsbede – regner med at gulerodsfluerne ikke er aktive mere.

Gulerodsbladene er så smukke med rim.

Her er to blomster, som stod utroligt smukke med rim:

Honningurt med rim – nogle timer senere stod den fin og lilla, som var intet hændt.
Jeg måtte lige kigge en ekstra gang – for hvad var det nu for en blomst. Det var selvfølgelig en røllike, blomsterne er bare store af rimen,

Med kulden kommer også vintermaden, og i går fik vi ovnbagte gulerødder i mange farver.

Fad med gulerødder i mange farver .

2 thoughts on “Så har frosten været forbi

  1. Rimdækkede gulerodsblade! De er bare så flotte. Jeg tog også mange billeder af den fygtielige, men smukke rim.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere