Rydning til sneglehegn mod vest

Rydning til sneglehegn mod vest

November har indtil nu været en fin måned til at rydde op i haven. Jeg er i gang med at rydde en 1 meter bred zone for vegetation rundt om min køkkenhave. Den skal være på ydersiden af det sneglehegn, som jeg skal have sat op inden forår. På østsiden har jeg nu ryddet en 1 m bred gang. I går fik jeg ryddet resten af vestsiden.

Nogle gange går havearbejdet meget hurtigere og lettere, end jeg har forestillet mig. Det meste af vejen skulle der ryddes 1 m bred zone for skvalderkål, som har stået der i mange år. Jeg havde faktisk besluttet, at det var helt fint med skvalderkål under frugttræerne. Men nu skal der holdes en zone fri. Under frugttræerne står der en del forårsløg, som skulle flyttes væk fra zonen, så de ikke vokser op af hegnet og laver bro, som sneglene kan kravle over. De var lette at finde, da de har flere cm lange spirer allerede, og det gik fint nok at flytte dem.

Sneglehegnet skal sættes op i enden af grønsagsbedene ned langs den ryddede zone.
Sneglehegnet skal sættes op i enden af grønsagsbedene ned langs den ryddede zone. Set fra nord mod syd.
Ud over skvalderkål er der også italiensk arum, som er svære at udrydde.
Ud over skvalderkål er der også italiensk arum, som er svære at udrydde.
Her skal sneglehegnet sættes på til venstre for flisegangen.
Her skal sneglehegnet sættes på til venstre for flisegangen. Set fra syd mod nord.

Jeg har nu ryddet hele vestsiden. Jeg er bare i tvivl om jeg skal ofre 4 ekstra hjørner for at sætte sneglehegnet rundt om bedet til venstre for flisegangen, eller jeg skal satse på at plante noget her, som sneglene ikke er så vilde med. Jeg kan jo altid hegne det med ind senere. Forløbet af sneglehegnet kan jo let ændres senere.

Næste opgave  bliver at rydde en zone langs hasselhækken mod nord. Her er det græsplæne og vedbend, jeg skal rydde. Det kræver ikke nær så meget gravearbejde.

Jeg nyder faktisk at arbejde ude i haven her i november – der er rigeligt med mørke timer, hvor jeg er nødt til at være inde. Der er masser at gå i gang med derude – kompostpladsen skal også indhegnes sammen med køkkenhaven, og her skal der sættes kompostbunker om, og noget omsat kompost skal flyttes først. Håber vinteren holder sig langt væk længe endnu.

 

 

 

2 thoughts on “Rydning til sneglehegn mod vest

  1. Vil gerne vide hvordan og af hvilke materialer du vil lave et hegn, som sneglen ikke kan komme forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere