Røde radiser til 1. maj

Røde radiser til 1. maj

Røde radiser skal der være på tallerkenen 1. maj. Det er en tradition – ligesom lidt nye kartofler på tallerkenen 1. maj. I år var et par af radiserne nu blevet lidt lyserøde.

Røde radiser fra drivtunnelen.
Røde radiser fra drivtunnelen.

Vi er allerede på 2. hold radiser i drivtunnelen. Men selv uden den, kunne jeg i dag servere store røde radiser. Jeg såede under en tunnel med fiberdug over engang midt i februar.

Store røde radiser på friland under fiberdug - de er bare lidt mere med gnav.
Store røde radiser på friland under fiberdug – de er bare med lidt mere gnav.

Det gav kulør på froskosttallerken, hvor der var mere godt fra haven:  tørrede gule tomater, grønne salatblade, lækre asparges, purløg og valnødder.

Frokost 1. maj - dejligt med friskt grønt igen.
Frokost 1. maj – dejligt med friskt grønt igen.

Jeg kunne også have plukket salat på friland i en palleramme. Planterne til højre er sået her omkring 1. september – planterne til venstre er plantet ud i foråret. De får nu lov til at stå og lave lækre salathoveder, mens jeg plukker salat i drivtunnelen nu.

Salaten har været dækket, da der var nattefrost.
Salaten har været dækket, da der var nattefrost.

Der var også masser af grønt i kasserne med mine mange forkultiverede porrer, og det var ikke porrer det hele. Der var mere ukrudt end porrer, så der skulle luges. I virkeligheden tager det ikke ret lang tid, og det skal gøres, så snart porrerne er så etablerede, at de kan tåle, at jeg hiver ukrudtet op. Det er det eneste minus ved at så porrer i egen såjord. I år var der ekstra meget ukrudt.

Lugning af porrer,
Næsten færdig med at luge sidste kasse.

Efter lugningen blev kasserne vandet godt, og jeg skyggede for dem resten af dagen, så de lige kan komme til hægterne igen. Og ja, vi spiser så mange porrer.

Tre kasser porrer luget for ukrudt.
Tre kasser porrer luget for ukrudt.

Lige nu har jeg plads problemer i drivtunnelen. Jeg har pottet tomater, chili og peber om i dag, og nu kan de næsten ikke være der, da der er grønsager i resten af tunnelen. I morgen må kartoffelpotterne ud – og over i drivhuset. Sammen med oka og yacon. Alle kålplanterne flyttede jeg derover i dag, så de fik det lidt køligere og lidt vind ind gennem døren. De må godt begynde at blive vænnet til at tilværelsen er lidt mere barsk end 22° varme.

Drivtunnel 1. maj.
Der er rigtig mange planter i drivtunnelen nu.
Spidskålene er kæmpestore, men kålhovederne er stadig kun på vej. De høje er Durham Early - lidt store til drivtunnel.
De høje spidskål er Durham Early – lidt store til drivtunnel. De er ved at danne hoved højt over jorden.

Tomater, chili og peber står nu i drivtunnelen om natten, og det skal de gerne blive ved med. Efter de er pottet i større potter, er det næsten umuligt at flytte dem ind. Krydser alt for at der ikke kommer flere kolde nætter. Med 5 grader om natten kan jeg holde temperaturen på 10-12° under to lag vinterfiberdug.

I dag har jeg sorteret mine planter og taget dem fra, som jeg har plads til at plante. Resten kommer med på plantemarked på søndag.

2 thoughts on “Røde radiser til 1. maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere