Regnen kom – og nu planter jeg salat

Regnen kom – og nu planter jeg salat

Endelig kom der en god gang regn. Nok ca. 12 mm regn, og det betød at jorden var godt våd ca 15 cm ned.

Så i formiddag har jeg plantet salat ud. Jeg har været helt uden salat i en lang periode i den tørre og varme juli. Det er dog lykkedes mig at plante et lille bed til med salatplanter i tørken. Det blev rigtig fin salat. Jeg havde plantet ud med jorddække mellem planterne og med to lag fiberdug over planterne. I dag kom fiberdugen af, og jeg nænnede at plukke blade nok til en skål grøn salat med tomat og agurk.

Salatbed etableret i tørken.
Salatbed etableret i tørken. Her har jeg høstet lidt salatblade løbende.

 

Jeg har længe haft to rootrainere stående med store salatplanter. Nu kom de i jorden.
Jeg har længe haft to rootrainere stående med store salatplanter. Nu kom de i jorden i et bed, hvor kun få planter af sået salat var kommet op.

Der var ikke plads til alle salatplanterne i bedet foran drivtunnelen. Her blev plantet Red Salad Bowl, Neckarriesen og en ny sort Reines des Glaces, som er en icebergtype.

Winter Density og Cerbietta blev planter mellem rødbederne, som ikke spirede ret godt i det varme vejr og tørke først i juli. Jeg såede ellers om, men det gav kun lidt flere planter. I dag så jeg dog to nye kimplanter, der var kommet op. Måske var det for tidligt at plante nyt i bedet.

Salatplanter i rødbedebedet. Rødbederne er sat under bionet i den fjerneste ende af bedet, da der vil falde æbler ned der.
Salatplanter i rødbedebedet. Rødbederne er sat under bionet i den fjerneste ende af bedetfor at beskytte dem mod nedfaldende æbler.

Nu er jeg rigtig glad for, at jeg i juli aldrig opgav troen på, at vi fik regn på et tidspunkt.og derfor såede to rootrainere til med salat. Jeg har et hold salat mere på vej, men her er planterne for små til at plante ud.

Til gengæld har jeg et bed med sået salat, hvor der er kommet rigtig mange planter op. Her såede jeg dild og salatfrø i samme riller. Min filosofi var, at kom salaten ikke på grund af varmen, så kom dilden. Nu er de kommet begge to. Jeg har haft dækket bedet med to lag fiberdug og sat skygge op, så bedet var mest muligt køligt.

Masser af dild-og salatplanter. Her skal vist tyndes lidt.
Masser af dild-og salatplanter. Her skal vist tyndes lidt. Og en enkelt ærteplante – der har været dyrket vinterærter som første afgrøde.

 

2 thoughts on “Regnen kom – og nu planter jeg salat

    1. Jeg synes at det det er en stor udfordring lige nu med alt det, som skal høstes samtidig med at jeg gerne vil så til efterårs og vinterhøst. I dag skal jeg så overvintrende løg i rootrainer til udplantning på friland omkring 1. oktober. Det er til høst sidst i maj – først i juni næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere