Porrer sået i januar

Porrer sået i januar

Jeg har lige høstet de første to porrer til en tærte med friskhøstet spinat og tomater. Det var ikke små fine halvstore porrer, men store kraftige porrer. De er nemlig sået allerede 12. januar.

Jeg havde læst, at man kunne så porrer koldt – senere læste jeg så, at det åbenbart skulle forstås sådan at kold såning var ved 10-15°. Og der stod da også en advarsel om at det var til avlere, som havde gode forkultiveringsforhold – ellers var det bedre at købe planterne. Men det vidste porrefrøene heldigvis ikke. Jeg såede nemlig en smule frø af en efterårssort med løs hånd i en plastbakke, dækkede dem med en cm cm jord og stillede den på en hylde i drivtunnelen. Ugen efter kom vinteren. Det blev dog mildt vejr igen, og 20. februar dukkede porreplanterne op af jorden i bakkerne. Der kom mere koldt vejr, og jeg var overbevist om, at de porrer helt bestemt ville gå i stok.

Men de blev plantet ud under bionet sammen med såede løg den 10. maj – så de var beskyttet mod løgminerfluen. De står rigtigt fint allesammen – og indtil nu er ingen gået i stok. Og de er meget større end de porrer, som jeg såede i drivhuset først i april.

Jeg tror, at jeg forsøger det igen. Måske med endda en sommersort af porrer.

Store tykke porrer høstet 11. september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere