Nye kartofler og kyllinger til 1. maj

Nye kartofler og kyllinger til 1. maj

For en lille uges tid siden prøvede jeg forsigtigt at grave med fingeren oven i en kartoffelpotte for at se, hvor store kartoflerne var. De var ikke store nok. Så i dag skulle der gerne være nye kartofler. I hvert fald bare lidt, så vi kunne få nye kartofler til 1. maj

Der var synlige kartofler i kartoffelpotten.

Da det endelig lykkedes mig  at få skilt yder- og inderpotte ad, kunne jeg se, at der var kartofler i en acceptabel  størrelse. Det lykkedes mig at grave en fin portion på 550 g ud af en potte. Potten fik derefter en topdressing med en gang kompost med en skovlfuld hønsesmøg i og en kande vand. Så bliver der flere kartofler. Der var mange små ansat kunne jeg mærke.

550 g nye kartofler fra en potte.

Men 550 g kartofler er jo ikke nok til at mætte to voksne mennesker, så heldigvis var der også et stort bundt grønne asparges og en del blomkål. Blomkålene er de sidste fra de blomkål, jeg såede først i juni og plantede ud i juli sidste år. Nu kan vi komme til med traktor og harve og løsne bedet, hvor jeg skal plante mine såede løg ud. Men det må lige vente til der ikke er kuling mere.

Jeg høstede ud over de nye kartofler også asparges og blomkål.

Kulden og blæsten bekymrer mig. Dels fordi vi har kyllinger, som ikke er varmefri, dels har jeg varmekrævende planter i drivtunnelen.

Planterne i drivtunnelen kan jeg blive nødt til at bære ind til overnatning, hvis vi virkelig får nattemperaturer helt ned til frysepunktet. Så tror jeg ikke, at temperaturen selv under overdækning med fiberdug kan holdes på min. 8°, som tomatplanter helst skal have. Og mine auberginer, chili og peberfrugter skal helst have højere temperatur. De seneste nætter har der været 12°.

Det er værre med de store kyllinger på lige godt 5 uger, som vi nok må give indetid i morgen, da det er alt for koldt og blæsende i kyllingegården. I dag kunne vi se, at de frøs, og de ni kyllinger er nu så store, at hønemor ikke kan varme dem særligt effektivt ude i blæst og kulde. Hun varmer dem stadig om natten, selv om hun er begyndt at lægge æg. De sidste tre dage har hun lagt et æg i en redekasse, som vi har sat ind i kyllingehuset.

I øvrigt er der kommet kyllinger under vores tredje skrukhøne Brigitte i dag. Hun har ligget på 12 æg. Her til aften fjernede jeg forsigtigt lidt æggeskaller under hende og kunne kun mærke to æg tilbage samt et mylder af små kyllinger. Spændende hvor mange kyllinger, der er i morgen. Vi har set enkelte af dem titte frem og en enkelt være helt fremme. Det er et lige stort mirakel hver gang.

3 thoughts on “Nye kartofler og kyllinger til 1. maj

 1. Hej Karna
  Er lidt bekymret over manglende indlæg fra dig.
  Er alt vel ?
  Hilsen fra Pia, en flittig følger

 2. Jeg har også været lidt bekymret i anledning af de mangelende indlæg på din blog i denne travle havetid.
  Til lykke med titlen som årets GRønne Profil.
  Vh Pia J.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere