Persille og salat på friland

Persille og salat på friland

Det er lidt snyd med overskriften, for jeg planter ud af de overvintrede planter fra drivtunnelen. Jeg skal nemlig snart bruge rootrainerne, de står i, til at så kål i. Sjovt, som der altid er for lidt af det, jeg skal så og plante i. Forsvinder det hen over vinteren, eller udvider jeg hvert forår?

Persilleplanterne er kommet ud på friland – plantet i læ af drivtunnelen. Bedet er nu mest valgt ud fra, at det ligger godt for at hente persille om vinteren. Jeg såede i samme omgang en række glatbladet persille.

Nu må kruspersillen sået 5. oktober og overvintret i drivtunnelen ud i jorden.

Jeg har også plantet nogle meget store salatplanter ud, som jeg havde sået til overvintring i drivtunnel og til forårsudplantning. De er blevet overraskende store, men vinteren har også været mild her. De står nu under fiberdug.

Bed med nyplantet salat. Bagved ses persillebedet.

Til gengæld er jeg lidt utålmodig med den salat, jeg såede 1. marts. Jeg synes, det går langsomt med at få sat 1. hold blade. Jeg plejer at plante ud midt i april. De blev flyttet i drivtunnelen, så snart de var spiret herinde. Men de ser rigtig fine ud og jeg tror næsten alle frø er spirede. Det var også hjemmeavlede frø.

Næste hold salat til friland vokser stille og roligt i drivtunnelen. Det er sået 1. marts.

Hvilket får mig til at tænke på, at jeg skal have forkultiveret de salatsorter, som jeg gerne vil tage egne frø af nu. Ellers når jeg ikke at høste gode frø af dem, mens vejret er egnet til at høste salatfrø i september.

5 thoughts on “Persille og salat på friland

  1. Kære KArna, det er altid rart at læse om dine bedrifter i haven – ikke mindst fordi jeg så ved, hvad jeg skal lave om et par uger 😉 så meget er vores have nemlig bagud for dit milde sydhavsklima. Kan du bedst lide glat eller kruset persille? Jeg synes altid den, jeg lige spiser, er den bedste.

  2. Hej Karna!
    Jeg har sat løg her i weekenden (på Falster) men nu slår det mig at det måske var før tidligt…. Hvad tror du? Går de i stok? Tak for en dejlig blog!
    /Maria

    1. Hvis ikke vi får nattefrost, så er det fint at have sat nu. Og lige nu ligner det mere og mere forår. Bliver der udsigt til nattefrost, kan du altid overdække med fiberdug eller andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere