Kartofler på friland og i drivtunnel

Kartofler på friland og i drivtunnel

Vejret ser ud til at blive forårsagtigt det næste stykke tid, så for to dage siden lagde jeg 18 læggekartofler ude på friland på det bed, som har været dækket med klar plast siden først i marts. Den dag skinnede solen, og jordtemperaturen var oppe på 15°. Så plasten kom af, jorden blev løsnet og var rigtig fin. Jeg muldede en stor spand rene hønseprutter ned i bedet på ca. 10 m2. Jeg ved ikke, om det er for meget eller for lidt, da det er første forår med hønsemøg. Men jeg må jo gøre mig nogle erfaringer.

9 knolde af Solist (de store runde, købte) og 9 knolde Annabelle (egne).

Nu kigger jeg hver morgen til jordtemperaturen, som de to sidste morgener uden sol holder sig på 8°. Der er selvfølgelig en risiko for at få små planter med mindre udbytte, hvis jorden er koldere end det. Men jeg tager risikoen, da jeg har jord nok til at eksperimentere. Og går det helt galt, graver jeg dem op og sætter noget andet.

I drivtunnelen er der 12° om morgenen, og skinner solen har jeg besvær med at holde temperaturen nede på 20°. På en grå dag er der 15° her om dagen. Her trives de kartofler, jeg satte indenfor i potter sidst i februar, fint.

Det er da til at blive i godt humør af. Det er Hamlet (egne læggekartofler), som er en uge langsommere end Solist, men jeg havde ikke fået købt og forspiret Solist i tide.
Næste hold kartofler er på vej op – der er et skud synligt. De er sat direkte i potterne i drivtunnelen. Det er Annabelle og en enkelt potte med Solist, som kom direkte fra den indkøbte pose uden forspiring.
Der er et skud synligt, og jorden begynder at sprække flere steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere