Pak choi ’Yuushou‘ og spinat

Pak choi ’Yuushou‘ og spinat

Sidste år dyrkede jeg to vaseformede pak choi – den lille ’Hanakan‘ F1 og den store ’Yuushou‘ F1. Den lille pak choi var meget lækker, og den spiste vi først på vinteren.

De blev sået 10.august.

Den lille ’Hanakan‘.
Den lille ’Hanakan‘.

Den store pak choi har hele vinteren stået under to lag fiberdug, og jeg troede faktisk ikke, at der var ret meget tilbage af de pak choi og tat soi, som jeg havde sået i det lille bed. Stor var min overraskelse, da jeg sidst i marts tog fiberdugen væk. Her stod et par rækker med store flotte vaseformede pak choi. De andre sorter var allerede ved at gå i blomst, mens ’Yuushou‘ ikke var ved at gå i blomstring endnu. Her midt i april er nogle af planterne dog begyndt at strække væksten. Jeg har læst, at sorten er meget træg til at gå i blomst, og det er en god egenskab for at kunne nå at få noget ud af sorten i det tidlige forår.

Pak Choi ’Yuushou‘ står med store flotte planter, selv efter en marts måned med frost og sne.
Pak Choi ’Yuushou‘ står med store flotte planter, selv efter en marts måned med frost og sne.

Jeg vil helt sikkert dyrke sorten igen og også prøve den til overvintring i drivtunnelen. Jeg har læst, at sorter med grønne stængler er mere vinterhårdføre end sorter med hvide stængler. Se mere  om Yuuschou her.

Stor flot pak choi midt i april.
Flot pak choi midt i april.

Det er altid værdifuldt at finde afgrøder, som kan give masser af frisk grønt i foråret. En anden succes i år er spinatplanterne i drivtunnelen. Jeg kan plukke en stor portion spinatblade mindst en gang om ugen. De største blade er på størrelse med en stor tallerken, og de har en rigtig fin kvalitet.

Spinatbedet - inden jeg plukkede en kæmpe portion til en gang stuvet spinat.
Spinatbedet – inden jeg plukkede en kæmpe portion til en gang stuvet spinat.

I formiddags nåede jeg at fjerne ukrudt i det sidste hindbærbed, mellem stikkelsbær og andre bærbuske samt i mine jordbærbede. Jeg fik også efterplantet i bedet med 1.års jordbær, hvor nogle planter aldrig var kommet i god vækst.

I eftermiddags regnede det, og jeg brugte tiden til at så drivagurker, citronagurk, tomatillo, en efterårssort af ‘Romanesco kål, en masse basilikum og lidt græsk oregano.

Inden det begyndte at regne fik jeg gjort to bede klar til at sætte løg i det ene og plante spinat ud i det andet. Spinatplanterne er sammen med vinterærter og persille sat til afhærdning.

Vinterærter, persille og spinat sat ud til afhærdning i stille regnvejr.
Vinterærter, persille og spinat sat ud til afhærdning i stille regnvejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere