Nyt hold tidlige kartofler lægges

Nyt hold tidlige kartofler lægges

De første kartofler blev lagt under plastik den 26. marts. Idag besluttede jeg, at nu skulle næste hold puttes i jorden. Jeg var i morges ude i haven for at se på jordtemperaturen. Den var på 9° C, så nu er det varmt nok at lægge flere tidlige kartofler under plast.

Forspiret læggekartoffel af sorten Annabelle
Forspiret læggekartoffel af sorten Annabelle

De første, jeg lagde var sorten Annabelle, som er min favorit kartoffelsort. Den er lidt senere end de tidlige sorter, ca. en uge, men det var den eneste, som var godt forspirede. Sorten smager rigtig godt, og den bliver ved med at smage godt hele sommeren, ja faktisk helt til jul er det en fantastisk god og velsmagende sort. En lidt fast kartoffel, men den er også fin til ovnkartofler. Og så koger den ikke ud sidst på sommeren, som så mange sorter ellers gør en overgang.

I dag kom der 18 stk. læggekartofler af den tidlige sort Hamlet i jorden i  bedet, der har været dækket med klar plast siden midten af marts. Jeg ville have købt sorten Sofia, men den kunne jeg ikke lige  finde i økologisk kvalitet. Desuden lagde jeg 13 stk. Annabelle læggekartofler.

Kartoflerne lægger jeg i 8-10 cm dybde.
Kartoflerne lægger jeg i 8-10 cm dybde.

Og bedst som jeg var i gang med at grave huller til kartoflerne, fik jeg øje på, at de først lagte kartofler nu tittede op af jorden. I går var de ikke at se. Nu ikke mere nattefrost, tak. Det betyder også, at næste dag med højt solskin, skal plasten erstattes med fiberdug, for ellers får planterne det alt for varmt.

De først lagte kartofler titter nu op af jorden.
De først lagte kartofler titter nu op af jorden.

I drivhuset står der 5 kartoffelpotter med 3 læggekartofler i hver potte. Det er igen sorten Annabelle, jeg har lagt, det er af egen avl. De er lagt den 10.marts og forspiret inde i ca. 10 dage. Det er kartoflerne til pinsen.

2 thoughts on “Nyt hold tidlige kartofler lægges

  1. Hej Karna
    Hvordan opbevarer du de kartofler du vil bruge til læggekartofler?

    Venlig hilsen
    Kirsten

    1. Jeg lader dem ligge i jorden i 3 uger fra de visner ned eller aftoppes, så de får en robust overflade. Derefter tørrer jeg dem i solen i 1-2 dage til de er godt tørre. Jeg opbevarer dem i en kasse et køligt sted – svært at finde i august og september. Det gør ikke noget at læggekartofler bliver grønne, så de behøver ikke opbevaring i mørke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere