Ny persille og kartofler

Ny persille og kartofler

Jeg fik ikke kommet persille i fryseren i efteråret – nåede det ikke. Det havde også været overflødigt, for med den milde vinter har jeg kunnet nippe lidt derude. Nu har jeg fjernet de sidste gamle blade og givet dem til hønsene – så får jeg nok nogle fine æg igen.

Det ene af mine to persillebede. Vi spiser meget persille.

Jeg har også fire ret så store persilleplanter stående i drivhuset – her har jeg kunnet plukke hele vinteren. De blev plantet ud derinde ved den her tid sidste år. Jeg sår en rootrainer til med kruspersille hvert år i september, så jeg er klar til at plante ud i det tidlige forår. Der skal nemlig helst være ny persille til de nye kartofler – og de kommer normalt omkring 1. maj. På det tidspunkt er den gamle persille på vej i blomst og ikke så god mere. Jeg har ikke fået plantet ud i drivhuset, men jeg plantede 8 planter ud i gårdhaven, så det er let lige at hente et par blade. Bredbladet persille sår jeg her i marts direkte på voksestedet.

Planterne er ikke så store, men de havde nogle rigtig fine rødder.

Men der skal jo også kartofler til persillen. De er på vej. Jeg satte 6 kartoffelpotter til med hver 3 forspirede Hamlet kartofler den 22. februar. De stod først inde på køkkengulvet. De kom hurtigt op og er for nogle dage siden flyttet i drivtunnelen. I går fik jeg sat kartofler i endnu to kartoffelpotter – en med Solist og en med Annabelle. Jeg satte kartofler i endnu 6 høje og så smalle potter, som jeg godt kan vende rodklumpen ud af og pille kartofler i flere omgange. I de 6 potter satte jeg min yndlingskartoffel Annabelle, som er en uge senere end de andre to sorter. Den er værd at vente på. Jeg sætter også mange af dem på friland til at spise af hen over sommeren. Den bliver ved med at smage godt.

Seks potter med kartofler, som er spiret. De andre står klar og her er nu sat kartofler. Det er ikke sne, der ligger udenfor drivtunnelen – det er fiberdug.

Med det milde vejr er der ingen problemer. Om dagen skal jeg lufte ud for at holde temperaturen under de 20° C, og om morgenen er der næsten 10°. Når der kommer koldere nætter lægger jeg fiberdug hen over buerne og evt. et stort tæppe, hvis det bliver mere end let nattefrost. Sådan overlevede mine kartofler i drivtunnelen sidst år i marts, hvor vi havde sne og frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere