Morgen med rim og frokost med grøn salat

Morgen med rim og frokost med grøn salat

Dagen startede med en smuk tur i haven med rim på alle planter.

To minipakchoi med rim - vi må da se at få dem spist.
To minipakchoi med rim – vi må da se at få dem spist.
Jordbærplanter er også smukke med rim.
Jordbærplanter er også smukke med rim.

 

Morgensol på vinterbroccoli og blomsterkål.
Morgensol på vinterbroccoli og blomsterkål.
Blomsterkål med rim.
Blomsterkålshoveder med rim.

På den nye grund har jeg overtaget et cirkelbed med jordbærplanter. I går dækkede jeg jordbærplanterne med birkeris og nogle lette grene fra det fældede poppeltræ. Dels for at forhindre at rådyr æder jordbærplanterne, dels for at skabe et bedre mikroklima omkring planterne, så de hurtigere kommer i vækst, når foråret kommer. Kvas har vi så rigeligt af lige nu.

Jordbærbed med risdække.
Jordbærbed med birkeris og poppelsmågrene.

Selv om jorden ikke tøede op i skyggen i dag, gik der kun få timer fra solopgang til det var drønvarmt i drivtunnelen, og der måtte luftes ud. Jeg kunne igen tage fiberdugen af, som havde beskyttet planterne mod den lette nattefrost inde i tunnelen. Der var 1 grads frost, da solen stod op.

Jeg tager fiberdugen af de asiatiske bladgrønsager.
Jeg tager fiberdugen af de asiatiske bladgrønsager,  (Foto: Flemming P. Jensen)

 

 

Jeg plukkede samtidig lidt blade af mizuna og sareptasennep til aftenens salat.
Jeg plukkede samtidig lidt blade af mizuna og sareptasennep til aftenens salat.(Foto: Flemming P. Jensen)
Der kom grøn egebladet salat i sandwichbollerne til frokost.
Der kom nyhøstet grøn egebladet salat i sandwichbollerne til frokost.

 

Dagens pakke var i dag af den hårde slags – det er jo ikke nok at købe frø – de skal også sås i noget.

I år regner jeg med, at jeg skal forkultivere flere planter, for jeg får flere m2 at dyrke på, og jeg vil udvide antallet af såede løg. Derfor har jeg indkøbt 4 nye roottrainere og 100 små potter.

Desuden havde jeg bestilt en pluggbox mere, da jeg har besluttet, at jeg skal så både knold- og bladselleri i hver sin pluggbox. Jeg forkultiverede sidste år nogle bladselleri i pluggbox, og det blev gode planter. Det passer meget godt med at forkultivere 49 af hver slags.

Her i huset giver vi ikke hinanden gaver – til gengæld er det tilladt at købe det grej, som vi har brug for. Så der sneg sig også lige en ny LED lysarmatur med. Så kan jeg så lidt flere planter lidt tidligere. Jeg mangler vinduesplads til de forkultiverede planter, så på den her måde kan jeg udvide arealet med forkultivering lidt.

Dagens pakke fra Bjarnes frø og planter indeholdt diverse havegrej.
Dagens pakke fra Bjarnes frø og planter indeholdt diverse havegrej.

Med i pakken var der også lidt forskellige sorter af peberfrugt og et brev persillerødder af sorten Lange Oberlaaer, som i min jord giver mange flere pæne rødder uden forgreninger end de andre sorter, jeg har prøvet at dyrke.

I morgen lover de blæst og sidst på dagen snevejr. Mon det bliver en indedag?

4 thoughts on “Morgen med rim og frokost med grøn salat

  1. Det er altid dejligt med “hårde” pakker fra Bjarne. Hvad er din erfaring med roottrainer contra pluggbox? Hvilke typer frø egner sig bedst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere