Knudekål og jordbær

Knudekål og jordbær

I dag høstede jeg det første lille knudekål. Smukt lilla ydre og et sprødt og sødt indre. Vi spiser knudekål rå og skåret i tynde skiver.

Knudekålen er en opsvulmet stængel, som dannes over jorden.
Knudekålen er en opsvulmet stængel, som dannes over jorden. Her har den lagt sig lidt ned.
En meget flot plante - det er sorten Azur Star.
En meget flot plante – det er sorten Azur Star.

Der findes mange sorter med både lilla og hvidgrønne knolde, men alle har et lyst og sprødt indre. I det ny juninummer af Haven er der en tosiders artikel om dyrkning af knudekål, som jeg har skrevet.

Det er vigtigt at høste knudekålene, når de har denne størrelse. Bliver de større, kan de være træede. De store knudekål til efterårshøst skal sås nu, f.eks. sorten Superschmeltz.

I dag kunne jeg servere en kæmpeportion jordbær – skulle de købes var der nok for 50-60 kr. Mine er ganske gratis.

Solvarme lækre jordbær, der både dufter og smager af jordbær.
Solvarme lækre jordbær, der både dufter og smager af jordbær.

 

Men ikke alt går helt, som forventet. I det ene løgbed rådner løgene. I nogle af de rådne løg har jeg fundet små larver, så jeg tror at det er løgfluen, som har været på besøg. Jeg fjerner løgene, så snart jeg er sikker på, at det er ved at gå til.

Det er især rødløg og de røde bananskalotteløg, der er angrebet.
Dagens høst – det er især rødløg og de røde bananskalotteløg, der er angrebet.

Det er kun et problem i det ene bed med løg. Det er bedet med de senest satte løg. Ikke langt derfra står de udplantede løg, som ikke ser ud til at have problemer

I dag besluttede jeg at så rødbeder mellem løgrækkerne, så bedet ikke bliver ved med at se så deprimerende ud med stadig færre løg . Der er god plads mellem rækkerne. Jeg såede også lidt pastinakfrø, da pastinak sået i april mellem to hvidløgsrækker ikke er spiret. Ikke en plante er kommet. Lige ved siden af mellem to andre hvidløgsrækker står der rodpersille lige så fint. De er sået samme dag. Det var nye pastinakfrø. Nu har jeg sået frø fra sidste år – måske er de ikke særligt spiredygtige.

Løgene er så små, at der er god plads til at så nye afgrøder mellem rækkerne,
Løgene er så små, at der er god plads til at så nye afgrøder mellem rækkerne,
 Jeg såede 3 forskelllige sorter af rødbede.
Jeg såede 3 forskelllige sorter af rødbede. Med et foto husker jeg både sortsnavne og sådato.

Jeg sår også ofte grønkål mellem rækkerne med løg, så de er klar til at overtage bedet, når løgene  høstes om nogle uger.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere