Kinaradis – Japanradis -Japanræddike

Kinaradis – Japanradis -Japanræddike

Man siger at kært barn har mange navne – nu vil det så vise sig, om japanradisen er et kært barn her i huset. Jeg har dyrket den engang for mange år siden, og vi var dengang ikke vilde med den. Nu har jeg igen sået den – oven i købet en lang række. Egentlig havde jeg lidt glemt det, for den står midt i vrimlen i den midterste række mellem de asiatiske bladgrønsager, som jeg ikke rigtig er begyndt at bruge af – det er til salatskålen i vintermånederne. Men så fik jeg øje på de smukke blade og efterfølgende, at der stak hvide rødder op af jorden. Store, tykke hvide rødder.

De blade er da slet ikke til at stå for.

Jeg hev de to store japanradiser op, og de var store og flotte. De var knasende sprøde og smagte mere som radis end som ræddike, der er ret stærk,  Derfor vælger jeg at kalde den japanradis. Jeg dyrker i forvejen kinesiske radiser, så derfor vil jeg ikke kalde den kinaradis – det giver for megen forvirring.

Store flotte hvide rødder.

Så er spørgsmålet, hvordan vi skal spise os gennem de 4 m række. Jeg har læst mig til, at de kan vinteropbevares, så måske skal nogle af dem med i kulen sammen med sellerierne, eller slås ind i drivtunnelen sammen med de kinesiske radiser. Den mindste af rødderne spiste vi rå i stænger til frokost, og den smagte godt.

Hvis vi bliver trætte af japanradiser, vil hønsene sikkert sætte pris på dem. De æder alt fra kålfamillien. Nu kan de starte med toppene.

Det er ellers ikke kålblade, hønsene mangler lige nu. I dag har jeg høstet vinterhovedkålene og lagt dem til opbevaring inde i drivtunnelen. Så der blev en her trillebørfuld blade til hønsene.

Masser ef vinterkål, men der var meget stor forskel på størrelsen af hovederne.

 

 

8 thoughts on “Kinaradis – Japanradis -Japanræddike

    1. min erfaring er at svampeinfektion (i snitfladen) og fordampning (fra snitfladen) er mindre på denne måde – måske Karna har andre erfaringer?

  1. Imponerende vinterkål! Belært af din blog lægger jeg også mine vinterkål med rod på flies i drivhuset men dækker dem også med nogle lag flies. Dækker du ikke kålene? og i så fald, tørrer de ikke ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere