Høns og snegle i haven

Høns og snegle i haven

Så kom der høns i hønsehuset. Vi har i dag været på Sjælland og hente tre høns og en hane af sort Australorps. De er fra 2017. Vi har købt dem af Helle Enevoldsen i Faxe. Hanen har været på udstilling og fået højeste point, men er desværre i fældning lige nu.

Det er tung race, som både er god til æglægning og med fint og velsmagende kød.

Vi hentede dem sidst på dagen, så det ikke blev alt for varmt for dem hjemad i kasserne i bilen.Det gik dog helt uden problemer. Den store hane, som hedder Arnold, var i én flyttekasse og de tre høner i en anden flyttekasse. Vi var lidt spændte på at lukke dem ud i deres nye hønsehus.

Hønerne sad lidt og kiggede, da vi åbnede flyttekassen.
Hønerne sad lidt og kiggede, da vi åbnede flyttekassen.

De er skinnende sorte og meget bløde at røre ved. Der var ingen problemer med at få lov til at ae dem lidt, og de gik med det samme stille og roligt rundt og undersøgte hønsehuset, smagte lidt på kornet, drak lidt vand og spiste lidt mælkebøtteblade, inden det blev halvmørkt og tid til at gå til ro. Mon vi vågner ved hanegal i morgen tidlig?

Den første tur rundt i deres nye omgivelser.
Den første tur rundt i deres nye omgivelser.
Der var en stille klukken, men de indtog hønsehuset.
Der var en stille klukken, mens de indtog hønsehuset.

I dag blev det derfor til meget lidt havearbejde. Jeg fik dog lige tilset mine to bede med udplantede løg her til morgen. Det sidste bed plantede jeg næsten i mørke. De stod forbavsende godt. Det er rigtig fint vejr at plante ud i i disse dage med ret varmt og ret stille vejr. Planterne har været ude til afhærdning i en lille uge. Derfor har jeg i år ikke dækket med fiberdug, håber det er ok. Der kommer torden ind over nu.

De såede løg er blevet plantet ud.
De såede løg er blevet plantet ud.

Her til morgen fik jeg også plantet 3 rækker ud med spinat på et bed, hvor der senere skal plantes majs.

De sidste dage har jeg samlet snegle ind. Jeg har lagt bunker med asiatiske bladgrønsager og kålblade ud en snes steder i køkkenhaven. Jeg har holdt dem vandet, så det er rigtig attraktivt både med fugtighed og føde til sneglene ude midt på de tørre forårsbede uden ret mange skjulesteder og fødemuligheder. Jeg har hver dag kunnet samle ca. 50 snegle ind af flere arter. Desværre også mange dræbersnegle, som allerede er ret store.

I går fjernede jeg jorddækket rundt om de overvintrede spidskål, da jeg kunne se, at bladene blev gnavet i. Der var selvfølgelig gevinst med masser af snegle, også ret store dræbersnegle. Egentlig overraskende at der ikke var større skader på kålplanterne. Resten af dagen var solsortene ret aktive i bedet – jeg har nok ikke fået alle samlet ind.

Så mange snegle samlede jeg ind fra mine sneglefælder i går.
Så mange snegle samlede jeg ind fra mine sneglefælder i går.

I morgen glæder jeg mig til at se, om hønsene har lyst til en snegl eller to.

4 thoughts on “Høns og snegle i haven

  1. Til lykke med hønsene! Det er så hyggeligt at have høns! Måske skal I også have moskusænder …? De æder dræbersnegle i overraskende store mængder 🙂
    Forårshilsner fra Nana

  2. Også tillykke med hønsene fra mig. De er smukke. Det skal nok blive godt. Hvis de får græs, orme og insekter, kommer æggene til at smage fantastisk. Det ved jeg fra Lotte Børresen Kramer, jeg har ofte fået æg fra hende, det var en nydelse.

    1. De er så dejlige, og de kommer snart ud på masser af græs, hvor de kan finde alt muligt lækkert. Men lige nu skal de blive i hønsehus og voliere, så de kan lære, at de nu bor her. Vi serverer selvfølgelig alt muligt lækkert for dem fra græstørv, rosenkålstokke, mælkebøtter til bænkebidere. Vi har allerede fået æg, og spejlægget i går smagte rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere