Henter grønsager og æbler i regnvejr

Henter grønsager og æbler i regnvejr

Det har regnet hele dagen, og det skal fortsætte et par dage endnu, så det ødelægger lidt min plan om hurtigt at få ryddet det fældede træ væk der, hvor vi skal sætte drivtunnel op.

Heldigvis bliver jeg i godt humør, når jeg går en tur i haven efter noget salat og en rød peberfrugt – også selv om det regner. Der sidder 7 røde peberfrugter mere dernede plus et par grønne. Jeg nyder at se på dem, så de plukkes først, når de skal bruges. I drivhuset fandt jeg tidligere i dag en fin agurk.

Hentet i regnvejret - og i vinterforråd af æbler og nødder.
Hentet i regnvejret – og i vinterforråd af æbler og nødder.

Det er ikke modne spiseæbler, vi mangler lige nu. Vi har plukket mange kasser ned af både Filippa og Ingrid Marie. Der er stadig lidt Summerred tilbage, efter at jeg i dag har sat en sidste portion Summerred i gang i tørremaskinen. Og i dag er de blevet sat så tidligt over, at jeg ikke skal sidde oppe den halve nat og vente på, at de bliver tørret færdige og kan kommes på glas. Summerred holder sig faktisk godt, de bliver ikke melede som så mange andre tidlige æbler. De er flere uger efter plukning stadig sprøde og meget saftige.

Der blev også samlet mange nye valnødder op igen.
Der blev også samlet mange nye valnødder op igen. Snavsede af jord og regn.

I dag kunne jeg ikke styre min nysgerrighed længere. Jeg måtte lige prøve at skære en af de citronagurker over, som har ligget til eftermodning i en månedstid i vindueskarmen. De vejede ikke ret meget mere. Der var oprindelig fire – den ene gik der råd i, så nu er der kun to tilbage. Jeg skar den over, som var mest moden, da jeg plukkede dem. Der var både udviklede og uudviklede kerner i den. Og de lå stadig i en klar slim – jeg havde ellers en ide om, at de var ved helt at tørre ud. Kernerne er nu lagt i et glas og skal gære, så de kan blive afslimet. De andre får lov til at ligge til eftermodning nogle uger endnu.

Citronagurk skåret over - der en hel del frø i den.
Citronagurk skåret over – der en hel del frø i den.

Men det store spørgsmål er, om der er spireevne i frøene. Frø skal helst sidde på planten så længe som muligt, for at de kan udvikles optimalt. Heldigvis har jeg frø tilbage i frøposen fra i år, så jeg kan håbe, at de stadig vil spire, hvis de her ikke vil. Citronagurker skal vi have igen næste år, det siger mine børnebørn, som er vilde med dem. Citronagurkerne skal dog plantes på friland et godt stykke væk fra de andre agurker. Jeg er ret sikker på, at hunblomsterne på mine agurker i drivhuset sidst på sæsonen blev bestøvet af pollen fra citronagurkernes hanblomster. De bulede ud og der kom lidt stikkere på agurkerne. Da citronagurken blev ryddet, begyndte jeg igen at få helt normale agurker i drivhuset.

Nogle af frøene var udviklet, andre ikke.
Nogle af frøene var udviklet, andre ikke.

I dag tog vi hul på første glas syltede agurker – det var et forsøg med at sylte citronagurker i halve skiver. De smager fint nok, men almindelige agurker smager bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere