Forårets første blomkål og spidskål

Forårets første blomkål og spidskål

Jeg forsøger ihærdigt at lære at dyrke blomkål. For et par dage siden høstede jeg forårets første blomkål. Det er da flot.

Fint hvidt blomkål.
Fint hvidt blomkål.

Problemet er kun, at det er et miniblomkål – se min tommelfinger til venstre for hovedet. Og det skulle blive til et stort blomkål. Jeg har vist meget at lære endnu. De næste er på vej, og de bliver en anelse større. Jeg har sikkert ikke været god nok til at vande, og de skal nok have gødningsvand – det er i hvert fald ikke nok at give dem en masse posegødning.

Min mand trøster mig med, at det smagte fantastisk. Han vil heller have små blomkål, som smager af noget, end store, der ikke smager af noget.

Jeg er noget bedre til at dyrke spidskål. I dag høstede jeg forårets første. Jeg har længe kigget på det, men har været tålmodig, til det føltes fast. Planten var helt vild stor. Der er grønt til vores tre høns i flere dage.

Kæmpe spidskålsplante dyrket i drivhuset.
Kæmpe spidskålsplante dyrket i drivhuset. Hovedet ser lille ud, men det er planten, der er stor.

Jeg har sået de overvintrende spidskål først i august og plantet dem ind i drivhuset i efteråret. Det er meningen, at de skal afløses med peberfrugter, som jeg har planlagt godt kan stå i potterne til først i juni. Normalt er jorden først varm nok til peberfrugt i juni, men i år er jorden varm nok til at plante nu. Så nu må de kål godt se at få lavet hoveder meget hurtigt.

Spidskålet var pænt stort. Det vejede 675 gram.
Spidskålet var pænt stort. Det vejede 675 gram.
Det var også rigtig fint indeni.
Det var også rigtig fint indeni.

Desværre ved jeg ikke med sikkerhed, hvilken sort det er. Men dejligt smagte det, næsten sødt.

2 thoughts on “Forårets første blomkål og spidskål

  1. Jeg synes, at din mand har fat i det helt rigtige. Det er ikke størrelsen, men smagen der er det vigtige.
    Meeen, jeg kan godt forstå, at du ønsker dig større kål – så er der også mad til flere dage. 😉

    1. Smagen er da helt afgørende – og den fejler ikke noget. Det er måske varmen, der får kålene til at udvikle så små hoveder. Så måske går det bedre i et køligere forår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere