Et bord til forkultivering i drivhuset

Et bord til forkultivering i drivhuset

I morgen skal der sås vinterhvidkål, rødkål, rosenkål og et lille nyt hold med spidskål og blomkål i rootrainere. Jeg skal også så porrer . Men jeg manglede et bord i god arbejdshøjde. Indtil nu har mine rootrainere stået på jorden i drivhuset under forkultiveringen, men jeg kan ikke længere arbejde i jordhøjde med tunge rootrainere på grund af slidgigt i hoften. Jeg ville helst have dem på jorden, da her er varmere om natten og varmen kan holdes tilbage ved at dække med fiberdug.  Men det er ikke muligt længere, desværre, så nu må jeg gøre mine erfaringer med det her setup.

Derfor måtte jeg til at overveje, hvad vi havde på matriklen, som kunne bruges, for der var ikke tid til at købe noget – og heller ikke lyst til at bruge en masse penge på det. To solide bukke og en stige var løsningen. Min mand satte det op for mig. Mine plantebakker fra Growcamp kunne stå på tværs. Stige og bukke er surret sammen, og plantebakkerne havde huller i siderne, så de kunne bindes sammen og med afstand er de også surret fast til stigen. Så nu står det rigtig godt.

Forkultiveringsbord lavet af to bukke og en gammel stige.
Bord i hele drivhusets længde. Der var lige en stige, som passede i længden

På hver plantebakke kan der stå 2 rootrainere – ærgerligt, at der ikke lige kan stå 3, men der kan så stå nogle potter med andet i.  Når planterne er store nok, kan der vandes nedefra med en undervandingsdug i bakkerne. Så med 9 plantebakker er der til mange planter i rootrainere eller potter.

Plantebakker med to rootrainere i hver.
Så mangler der bare noget varme. Men kålfrø kan spire ved kun 6°. Derfor sår jeg dem nu, selv om det er koldt om natten – men det gør mig da lidt betænkelig, at de ikke står på jorden, men svævende i luften. Jeg er dog sikker på, at de nok skal spire, men lunere jord giver hurtigere spiring, og solen skinner jo nogle dage. Jeg dækker de såede rootrainere med hvid plast, så jorden ikke bliver for varm, når de står i solen. Vi får leveret varer fra coopmad.dk i hvide poser lavet af majs, og de er helt perfekte til det.
Porrerne forspirer jeg i drivtunnelen, da her er lidt varmere, og de skal ikke have det for koldt, da det kan give stokløbere senere. Porrer kan spire helt ned til 5°, men jo lunere, jo hurtigere spirer de. De kan så flyttes til drivhuset senere. I drivtunnelen er der ikke så meget plads på hylderne, da her står store planter af kål, salat og rigtig mange løg, som skal plantes ud senere i april.
I går fik jeg luget ukrudt i mellem løgplanterne. Det er ulempen ved egen såjord. Men fint arbejde inde i drivtunnelen, når der kommer en regnbyge.

One thought on “Et bord til forkultivering i drivhuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere