Vi spiser hjemmehøstede ærtefrø fra 2015

Vi spiser hjemmehøstede ærtefrø fra 2015

Hvert år høster jeg ærtefrø til at så af den kommende sæson. Og heldigvis høster jeg nok. Endda mere end nok de fleste år.

Frø af egne ærter sat i blød til såning
Frø af egne ærter sat i blød til såning

Nu har jeg ryddet op i kasserne med frø, og her var en hel del ærtefrø fra 2015, som jeg ikke behøver at gemme mere. Det er nok at have frøene fra 2016 og 2017 på lager.

Jeg har tit sået de gamle frø, som plejer at spire rigtig fint, til at høste ærteskud af. Nu har jeg i stedet for prøvet at bruge dem som tørrede ærter til at spise – og det er en succes. Det var frø af både marværter og sukkerærter og af flere forskellige sorter.

De udblødte ærter skal koges ca. en time.
De udblødte ærter af flere forskellige sorter i gryden – de skal koges ca. en time.

De stod i blød i godt et døgn, og det tog ca. en time at koge dem møre. De kom i en karrygryde med kylling, savoykål og æbler. Sidst jeg serverede retten havde jeg fulgt den slavisk og kommet kikærter i. De kogte ærter smagte helt sikkert meget bedre i retten end kikærter. Desværre glemte jeg at fotografere den færdige ret.

Nu overvejer jeg at dyrke et stykke med ærter til tørring. Det er jo god og mættende mad, og de kan gemmes til at bruge i The Hungry Gap.

 

 

4 thoughts on “Vi spiser hjemmehøstede ærtefrø fra 2015

  1. Jeg er meget stor ærte elsker, så for mig er det at huske at lade nogle sidde til kommende års ærteplanter noget jeg skal huske mig selv på, så min mund ikke overtager i forhold til hjernen. Og ja, det er nemlig smart at de også kan bruges selv om de er tørrede. Tak for al din inspiration!

    1. Jeg har indtil nu også kun dyrket til at spise friske – og til frø. Måske jeg får lidt flere og ser, om der bliver nogle til at tørre.

  2. Jeg dyrker også ærter til skud af tilfældige “overskudsærter” af en eller anden høj sort, men er det din erfaring, at en bestemt sort smager bedre end andre?
    mvh Kirstine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere