Vi har spist de første røde radiser

Vi har spist de første røde radiser

Der er nogle små milepæl i forårets køkkehave: første høst af persille, purløg, rabarber og ikke mindst røde radiser.

I dag høstede jeg de første røde radiser i drivtunnelen. De var store og flotte, men smagte ikke af så meget. De har ikke manglet vand, måske derfor. Måske skal de have lov til vokse lidt mere, så de lige får snerten af de lidt skarpe smag, som giver radisesmagen.

De høstklare radiser står midt i billedet mellem salatplanter og en ny række radiser på vej.
De høstklare radiser står midt i billedet mellem salatplanter og en ny række radiser på vej.
Et dejligt syn - radiserne er store nok til at høste.
Et dejligt syn – radiserne er store nok til at høste.
Høstet radiser til frokosten.
Høstet radiser til frokosten.

 

Her i foråret er det ud over salat og spinat især medlemmer af kålfamilien, som kan høstes friske. I et hjørne af drivtunnelen står der stadig sennep af sorten Red Giant, og den er ikke på vej  blomst, men sætter stadig masser af store velsmagende blade. De andre asiatiske bladgrønsager er gået i blomst, og jeg har ryddet planterne i drivtunnelen for at gøre plads til potterne med kartoflet

Sennep Red Giant - den har fået lov til at vokse sig stor. De andre er der blevet høste blade af mange gange.
Sennep Red Giant – den har fået lov til at vokse sig stor. De andre er der blevet høste blade af mange gange.

Jeg har lidt nerver på over at have sat mine tomat-, chili- og tomatplanter i drivtunnelen med overnatning. Til morgen var temperaturen under overdækningen kun 10° C. Det er min smertegrænse nedad. Heldigvis kom solen i eftermiddag og fik varmet drivhus og drivhusjord godt op.

Jordtemperaturen har været oppe på 20° i dag, og den var 18°, da solen gik ned, og jeg dækkede planterne over med to lag vinterfiberdug (30g). Jeg regner med, at temperaturen holder sig omkring 12° i nat. Det er den nattemperatur, jeg gerne vil have. Hvis vejret bliver koldere og uden sol, kan jeg blive nødt til at flytte planterne ind igen.

Jeg har overvejet at lave et A og et B hold af planter. Så kunne jeg tage A holdet ind om natten.  A holdet skulle være det udvalg, som jeg sikker på, at der er plads til at plante ud. Men lige nu holder jeg fast ved at lade planterne stå i drivhuset.

 

4 thoughts on “Vi har spist de første røde radiser

  1. Imponerende. Hvordan holder du jordloppern nede? Vi har så mange, at endog overfalder mig, når jeg går i haven på denne årstid, så radiser bliver der ikke noget af.

    1. Jeg har ikke jordlopper af betydning. Du kan fange dem ved at føre et stykke pap hen over jorden med klister på, som de hopper op og sidder fast i. Det gjorde man for 100 år siden. Man havde faktisk en maskine, man kørte hen over afgrøderne og på den måde fangede dem på limplader.

        1. Jeg har prøvet og fangede en del et forår, hvor der var mange i mine radiser. Jeg kan ikke huske, hvad jeg brugte som klister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere