Vi er godt i gang med at samle drivtunnel

Vi er godt i gang med at samle drivtunnel

I dag var det det dejligste efterårsvejr. Sol, lunt og svag vind – og haven så rigtig dejlig ud.

Aspargesplanterne er ved at få gult løv,
Aspargesplanterne er ved at få gult løv, og der er store æbler på træerne.

Nedenfor kan du se et billede af mine vinterbroccoli, som jeg skrev lidt om i går, hvor jeg ikke havde fået dem fotograferet. De høje planter er sået omkring 1. april og plantet ud i maj. De mindre planter er sået sidst i maj, da kålfluens larver havde ædt de fleste planters rødder i bedet fra udplantningen i maj. Det bliver spændende, om de overlever vinteren. Lykkes det, får vi mange små broccolibuketter i april.

Vinterbroccoli i eftermiddagssol.
Vinterbroccoli i eftermiddagssol.

Det er heldigt, at vi får nogle rigtig fine efterårsdag lige nu, hvor vi er gået i gang med at sætte min drivtunnel op. Det er en Strong drivtunnel på 24m2. Det er noget af et arbejde at samle den. Masser af profiler, der skal holdes styr på, og der er mange, mange skruer. Men indtil nu er det gået fint nok. Det er ret få gange, vi har fået lavet små fejl. Men vi har også læst tegninger og vejledning ret omhyggeligt.

Det øverste af drivtunnelen samlede vi i går - det tog ca. 5 timer.
Det øverste af drivtunnelen samlede vi i går – det tog ca. 5 timer. Sådan her så den ud i formiddagsolen, inden vi gik i gang med næste fase.
Toppen af drivtunnelen.
Toppen af drivtunnelen.
Profilerne skrues sammen med mange små skruer. Jeg er ved at blive godt til at sætte møtrikker på uden at se på gevindet.
Profilerne skrues sammen med mange små skruer. Jeg er ved at blive godt til at sætte møtrikker på uden at se på gevindet.

Heldigvis begynder skelettet nu at få en vis stivhed og facon. Det virker noget slasket, når man begynder at samle det, og jeg har fået vredet et profil lidt skævt ved et uheld, men det er rettet. Min mand er ikke helt tilfreds med kvaliteten på skruerne. Men nu står det med de forlængede profiler med jordankre i 50 cm dybe huller, så de kan støbes fast, når hele skelettet er samlet. Jordankrene når kun 30 cm ned.

Drivtunnelen sidst på eftermiddagen. Der er stadig sol i den nordligste del af tunnelen.
Drivtunnelen sidst på eftermiddagen. Der er stadig sol i den nordligste del af tunnelen. Der bliver meget dyrkningsareal her at boltre sig på.
Solen står lavt sidst på eftermiddagen - ca. samme solhøjde vil der være midt i februar.
Solen står lavt sidst på eftermiddagen – ca. samme solhøjde vil der være midt i februar.

I morgen skal der sættes gavle i og afstivninger inde i drivtunnelen. Og så skal vi til at have det hele til at stå helt korrekt, inden vi støber det fast.

Og hvad bruger vi så alle de havestole til? Nej, vi har ikke holdt fest – endnu. Vi har brugt dem til at sætte under de lodrette profiler, når den ene side skulle have tilføjet en ny længde profiler, så vi ikke vred alt for meget i konstruktionen, der allerede var samlet. Vi kunne så løfte hele siden op ved enten at sætte profilender på stolesæderne eller overkanten af stolene.

I dag var gæssene væk – de har ellers gået og ædt ude på marken lige over for vores hus. De har snakket uafbrudt dagen lang. Gæs hører til efterårets lyde, og det er så flot, når de sidst på eftermiddagen i flok flyver ud mod fjorden for at overnatte.

Gæssene har i mange dage været på vores nabomark, hvor der er sået sennep efter korn.
Gæssene har i mange dage været på vores nabomark, hvor der er sået sennep efter korn. Der er mange hundrede, men de skjules næsten af vegetationen.

2 thoughts on “Vi er godt i gang med at samle drivtunnel

  1. Sådan lidt drivtunnelmisundelse er lige ved at melde sig! Jeg vil så gerne have én, men har kun ca. 15 kvm. plads, så stor ville den ikke kunne blive, men højere end drivhuset, hvilket ville være dejligt, så man ikke går og slår hovedet hele tiden. God fornøjelse med resten af arbejdet.

    1. Jeg ved ikke om 24 m2 er for stor, men de sidste m2 er ret billige. Og så skal der også lige være siddepladser til to i den ene ende og i den anden skal jeg have mit pottebord. Vi arbejder videre. Har støbt buer med jordankre fast i beton i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere