De sidste hvidløg er kommet i jorden

De sidste hvidløg er kommet i jorden

Vi samler drivtunnel en del timer hver dag, men jeg bruger også lidt tid i køkkenhaven. I går plukkede jeg 4 kasser Spartan æbler ned – de var helt klart plukkemodne, så de skulle ned, inden det begyndte at blæse. Jonagold sidder stadig godt fast og får mere farve dag for dag.

I dag var der afsat en time til at sætte de sidste hvidløg. Jorden i det tidligere majsbed var rigtig fin, så det var bare at kultivere og rille op.

I det tidlige forår havde jeg sået et helt bed med topløg af Rød Estisk Slangehvidløg, og det gav en masse små og nogle lidt større et feds hvidløg. Det er første gang, jeg sætter et feds hvidløg som sætteløg i stedet for fed. Jeg har sat to rækker med en snes stykker i hver række. Resten har jeg foræret til en grønsagsavler, som gerne vil til at dyrke netop den sort.

Til venstre fed af Rød Estisk. Til højre et feds hvidløg dyrket fra topløg.
Til venstre fed af Rød Estisk. Til højre et feds hvidløg dyrket fra topløg.

I midterrækken i bedet satte jeg fed af Karnas slangehvidløg, som i virkeligheden nok er et racambole . Jeg har fået det forærende for mange år siden, så jeg kender ikke historien bag, men han sagde, at han satte topløg og kun topløg og fik fine hvidløg ud af det. I hvert fald har sorten store topløg, som jeg prøvede at sætte sidste efterår. I forhold til at de stod lidt tæt, blev de pænt store og med mindre fed. I år har jeg sat dem med 10 cm indbyrdes afstand i de to rækker. Så må det vise sig, hvor store de bliver med en tilpas planteafstand.

Rocambole hvidløg med store topløg.
Rocambole hvidløg med store topløg.

Vi kom slet ikke så langt som planlagt med at sætte drivtunnel op. Heldigvis ser vejret ud til at blive ok fremadrettet, så det tager den tid, der skal til. Vi har nydt solen og efterårsfarverne. Det var så lunt, at vi spiste frokost i haven.

Figentræernes blade får den flotte gule efterårsfarve lige nu. I baggrunden valnøddeblade.
Figentræernes blade får den flotte gule efterårsfarve lige nu. I baggrunden valnøddeblade.

Vi har fået sat alle profiler i de to gavle, og vi nåede at sætte første indre sæt stivere i på den første bue.

Nu er gavlene sat op med profiler og afstivningen af første bue er lavet.
Nu er gavlene sat op med profiler og afstivningen af første bue er lavet.
Mange profiler at holde styr på. Det gælder om at bruge manual og tegninger.
Mange profiler at holde styr på. Nogle steder skal der samles 3 profiler med en skrue. Det gælder om at bruge manual og tegninger.

Her er ikke nattefrost – på det punkt halter Lolland heldigvis altid bagefter. Men der falder massivt nattedug. Her i eftermiddag var der stadig dugperler på kålbladene på de spidskål, der skal overvintre på friland.

Spidskålblade med nattedug sidst på eftermiddagen.
Spidskålblade med nattedug sidst på eftermiddagen.

4 thoughts on “De sidste hvidløg er kommet i jorden

  1. Kære Karna. Vi er blevet så inspirerede af din polytunnel, at vi nok bliver nødt til at investere i sådan en på 12 m2. Jeg målte arealet op på stuegulvet, og der er sandelig god plads pga. bredden på 3 m.
    Ved du, om kan kan dyrke løg indendørs? For jeg bliver nødt til at inddrage 3/4 af mit 7 m lange højbed udenfor, hvis jeg skal have den tunnel. Og så begynder det at knibe med sædskiftet.
    Held og lykke med din fine tunnel.

    1. Jeg har ikke prøvet at dyrke løg i indendørs, så jeg kan ikke hjælpe dig. Har du ikke en bid græsplæne mere, du kan grave op? Jeg kompensererer for arealet til drivtunnel ved at tage et stykke græsplæne og så har jeg fjernet et æbletræ og et surkirsebærtræ. Jeg skal nu finde et nyt sted til et par nye mindre æbletræer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere