Tørke, såning og solsorten

Tørke, såning og solsorten

I min have er det ikke tørken, som ødelægger mine såninger af nye afgrøder her midt i en varm juli uden regn den sidste måned og kun 10 mm siden 1. maj. Tørken kan jeg vande mig ud af ved at vande massivt i sårillerne og evt. kombinere med en grundvanding inden såning.

På sin vis er det dog tørken, der er årsagen. Havens solsorter er sultne efter orm og larver, og så snart der er fugtig jord, hakker og graver de. Også i mine såriller. Både før det spirer og i kimplante stadiet.

Her har været spiret rækker med kimplanter af rødbeder. Men så kom solsorten forbi...
Her har været spiret rækker med kimplanter af rødbeder i et bed med et tyndt lag græsdække. Men så kom solsorten forbi og ledte efter myrer.

Så nu er jeg begyndt konsekvent at dække alle såede bede med fiberdug. Min køkkenhave ender med at ligne billeder fra gamle dage, hvor lærredstykker blev lagt ud til blegning i solen.

Under fiberdugen er de kinesiske radiser spiret næsten perfekt.
Under fiberdugen er de kinesiske radiser spiret næsten perfekt.

Jeg har også fundet et nyt alternativ, som jeg skal til at udvikle lidt på. Med høns og kyllinger er der kommet et nyt materiale ind i min hverdag: Volierenet. Der er blevet en masse strimler til overs, som jeg har forsøgt at lave små bure af til at sætte over såriller, så solsorten ikke kan få fat i de små planter. Flemming siger, at vi skal lave noget, som det kan bukkes over, så de bliver lige. Der skal også udvikles en måde at bukke det på sammen på i enderne.

Et hurtigt forsøg med små bure af volierenet til salatplanter.
Et hurtigt forsøg med små bure af volierenet til salatplanter.

Det kan måske også holde de allerstørste dræbersnegle ude. Jeg har til morgen fundet 5 dræbersnegle i et bed, jeg vandede i aftes – så de er ikke væk. Gad vide, om solsorten er begyndt at æde dem her i tørketiden med smalkost. Jeg har ikke set det endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere