Salat i drivtunnelen til nytår

Salat i drivtunnelen til nytår

Måske kan jeg høste et par enkelte små, nye salatblade i drivtunnelen til nytår, men lige nu glæder jeg mig mest over forårsstemning i drivtunnelen – her er dejligt lunt, når solen skinner. Og så glæder jeg mig til et væld af salater, når de begynder at vokse igen for alvor midt i februar, når dagslængden igen når op på 10 timer.

Drivtunnelen – her er dejligt, når solen skinner.

Jeg har to slags Little Gem – den normale som jeg dyrker hele sommeren, og en vinterudgave af den. Den normale Little Gem plejer at overvintre fint og give tidlige lækre salathoveder. I år har jeg så også sået en Gem Winter, som også kaldes Vaila. Der er stor forskel på, hvordan planterne ser ud på nuværende tidspunkt. Gem Winter er noget mere kompakt og mærkegrøn.

Gem Winter.
Little Gem.

De andre salater klarer sig også fint.

Forrest små salatplanter i en rootrainer til at plante ud af til forår. I bedets yderst Cerbietta. Indenfor Arctic Winter og Mayking.

De røde og grønne egebladede plejer at være de sorter, der tidligst giver høst.

Til højre Little Gem, til venstre Gem Winter, i midten egebladet.

Hvis vinteren fortsætter mild, tegner det godt med masser af salat. Men planterne begynder at blive så store, at de er mere udsatte for frostskader, især hvis kulden kommer pludselig, så de ikke når at danne nok sukker i bladene i en længere periode med koldt vejr. Og koldt er det ikke ligefrem i drivtunnelen, selv om jeg det meste af tiden har et vindue stående åben døgnet rundt i hver ende af drivtunnelen.

Mit nytårsønske er en fortsat mild vinter, hvor jeg hver dag kan gå ude i haven og få forberedt den til forår. Ikke kun for salatens skyld, mest fordi jeg trives bedst med at lave lidt i haven hver dag. Også i vintermånederne.

Godt nytår til jer alle.

2 thoughts on “Salat i drivtunnelen til nytår

  1. Hej Karna. Jeg har i år investeret i en stor drivtunnel, det er gået super god5, men jeg er kommet i tvivl mht rengøring, hvad gør/bruger du? Det er vel som med drivhuse eller hvad?
    Mvh pia

    1. Jeg fik at vide, at jeg skulle bruge et skånsomt rengøringsmiddel, ikke brun sæbe til plastpladerne. Der er heldigvis få samlinger i min drivtunnel, så jeg vasker det bare i vand med et almindeligt rengøringsmiddel to gange om året. Så måske du skal spørge producent/forhandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere