Rodfrugter og porrer op inden frost

Rodfrugter og porrer op inden frost

I går fik jeg taget lidt persillerødder og gulerødder op, inden frosten sætter ind for alvor.

Jeg tager gulerødder op. Foto Flemming Jensen.
Jeg tager gulerødder op. Foto Flemming Jensen.

Bedet blev bagefter dækket yderligere med en pressening. Så kan rodfrugter og mus hygge sig der. Desværre er der i år mus i mit vinterbed med rodfrugter. Helt sikkert fordi det også er dækket med plast, så musene kan lide at være der. Det gør jeg ikke næste år – så er det tilbage til normal praksis med tykt lag ålegræs og fiberdug, så jorden er helt vandmættet. Det her var en feberredning med plastoverdækning, da vi ikke havde tid til at hente nyt ålegræs.

Jeg tror det er Sugarsnax, men er ikke sikker.
Jeg tror det er Sugarsnax, men er ikke sikker.
En baljefuld rødder til de næste 14 dage.
En baljefuld rødder til de næste 14 dage.

Jeg har fordelt rødderne i plastposer, som jeg har stoppet ned til kålene i min opbevaringskule inde i drivtunnelen. Det bedste opbevaringssted, tror jeg, da den er under jordniveau og overdækket mod frost derinde.

Jeg har stadig masser af vinterporrer, så jeg tog også lige et bundt op, og de kom samme vej – ned til kålene.

Vinterporrer - de tåler sikkert frosten derude, men måske er der 14 dage, til jeg kan grave op igen.
Vinterporrer – de tåler sikkert frosten derude, men måske er der 14 dage, til jeg kan grave op igen.

Rettidig omhu er en god del af det at være selvforsynende – her til morgen er det frostvejr og et fint lille lag sne.

 

 

2 thoughts on “Rodfrugter og porrer op inden frost

  1. Her, hvor jeg bor, er der en stor gulerods”fabrik”, der har lejet store landbrugsarealer til gulerodsdyrkning. De dækker vintergulerødderne med halm – så vidt jeg kan se, er der 15-20 cm halm over rækkerne. Den metode skulle jeg have afprøvet denne vinter, men mine gulerødder var så ormædte, at det ikke kunne betale sig. Men næste år skal det afprøves. Har du erfaringer med halm, og er ålegræs et bedre alternativ? Tænker, det kan være svært at få fat i ålegræs, der jo – i hvert fald tidligere – har været i tilbagegang i de danske fjorde.

    1. Ålegræs har der været masser af i de danske farvand de sidst 15 år i hvert fald. Mus kan bedre lide at være i halm end i våd ålegræs. Men isoleringsmæssigt et de lige gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere