Pludselig kom solen…

Pludselig kom solen…

Nu er jorden dejlig fugtig efter en masse regn. Ja, faktisk så våd, at jeg ikke kunne lave ret meget i haven i dag. Når der sætter sig klumper af våd lerjord under mine træsko, så  skal jeg holde mig fra jordarbejde.

Men pludselig kom solen, og så måtte jeg selvfølgelig finde hue og vinterjakke frem. I våd jord er det godt at hive mælkebøtter og græstotter op, og dem var der mange af i rækken med kinesisk purløg.

Jeg bruger en One Leg skammel, når jeg skal luge.
Jeg bruger en One Leg skammel, når jeg skal luge.

Jeg må ikke ligge på mine knæ, så i dag kom min One leg skammel ud i haven igen. Den har en rund bund, så jeg kan nå virkelig langt både fremad og til siden, når jeg sidder på  den. Ukrudtet var blevet meget stort, så både mælkebøttejern og graveskovl måtte i brug plus lugeklo til at kultivere med. Dejligt solidt rustfrit værktøj, købt i Irma i 1978. Træhåndtagene har min mand dog fornyet et par gange.

Det tog faktisk ikke så lang tid at luge den lange række, så jeg nåede også at plante en ny række purløg med planter fra en gammel række, der skal nedlægges.

Ny purløgsrække. Bagved pastinak, som nu skal ryddes.
Ny purløgsrække. Bagved pastinak, som nu skal ryddes.

Det eneste dagen faktisk var rigtig velegnet til var at plante, så der blev lige flyttet et par stauder, delt nogle blokke vintergækker og til sidst blev hullerne i rækkerne med 1. års jordbær fyldt ud med de reserveplanter, som jeg havde plantet ud mellem de 3 jordbærrækker. Jeg kunne godt have sparet vandingen efter plantningen, for der er kommet megen både regn og her i aften også sne.

Godt at have lidt jordbærplanter i reserve.
Godt at have lidt jordbærplanter i reserve.

Trods kulden, er der noget, som vokser. Der spirer spinat frem på et bed, og løgene kommer op med fine grønne toppe. Jeg håber virkelig, at løgene ikke har fået så megen kulde, at de går i blomst i juli i stedet for at danne løg. Men det kan kun tiden vise.

 Men det allerbedste er, at mine asparges vokser, og der er mange skud på vej. Dem glæder jeg mig virkelig til. Når det bliver lidt lunere sidst på ugen, kan vi nok høste de første.
Trods kulden vokser aspargesskuddene.
Trods kulden vokser aspargesskuddene.

Dagens selvforsyning: Der er efterhånden mindre og mindre at hente derude. Idag kunne jeg tage porrer fra køleskabet, hvor jeg har gemt nogle poser af de høstede fra den anden dag. Ellers kun purløg og æbler i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere